fútbol

El VallBanc Santa Coloma diu adéu a Europa als penals

Els colomencs han subsistit durant 80 minuts amb inferioritat numèrica

El VallBanc Santa Coloma diu adéu a Europa als penals

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El VallBanc Santa Coloma ha quedat eliminat aquesta nit de l'Europa League després de caure als penals davant l'FK Iskra al Comunal Joan Samarra. Els montenegrins s'han mostrat certament superiors en l'àrea andorrana i han tingut les millor ocasions del partit però s'han topat amb un esplèndid Eloi Casals, que ha disputat el seu últim partit com a jugador en actiu. El duel, igualat fins el moment, ha quedat condicionat per la injusta expulsió de Jordi Aláez al minut 40, castigat amb vermella directa per una inexistent agressió. Els homes d'Albert Jorquera han sabut aguantar el marcador inicial i han acabat abocant la sort de l'eliminatòria als penals. Hamza i Pedro Santos han fallat dos llançaments decisius.

Tots els jugadors convocats de l'FK Iskra han pogut jugar el partit després d'haver donat negatiu a les proves de Covid-19 quel'equip montenegrí es va fer a l'arribada ahir a Girona. Aquest migdia, el VallBanc ha estat notificat per la delegada de la UEFA que l'FK Iskra havia inscrit, a la plataforma interna de l'òrgan, la relació de jugadors inscrits amb els seus PCR negatius corresponents. L'equip de Danilovgrad ja va deixar aïllats al seu país a quatre futbolistes que van donar positiu en els tests obligatoris que marca la UEFA per protocol i que no han viatjat a Andorra.

Estrena d’Albert Jorquera

El partit d’avui és especial per al tècnic del VallBanc Santa Coloma, Albert Jorquera, “perquè és el meu debut com a primer entrenador i, a més, en una prèvia de l’Europa League que és motivant per a qualsevol tècnic”. Era inevitable que l’entrenador de Bescanó es referís al cas dels positius del rival i va explicar que “el virus ha fet anar malament a tothom. Ara ha perjudicat l’Iskra perquè tenen quatre jugadors que no podran ser al partit i és una situació que, evidentment, no agrada ni beneficien ningú”. Per a Jorquera, el VallBanc Santa Coloma arriba molt motivat al partit i preveu un enfrontament “molt disputat i igualat i espero que el factor camp i el fet de jugar a casa siguin determinants”.

L’FK Iskra és, físicament, un bloc superior al colomenc i, per contrarestar aquesta circumnstància, Jorquera té molt clar que l’equip ha de “tenir la pilota el màxim de temps possible i fer córrer el rival per intentar que es cansi”. Els montenegrins són un equip “que fan la pressió després de pèrdua i que també volen tenir la possessió” i, per tot plegat, l’entrenador gironí va postil·lar que “serà maco de jugar”. Per part seva, l’entrenador de l’FK Iskra, Aleksandar Nedovic, va reconèixer que també voldran la pilota i, per tant, tot fa indicar que exerciran una pressió alta per ofegar la sortida de pilota. Jorquera va apuntar que “els partits que he vist d’ells, tot i que la majoria eren d’època abans de la Covid-19, deixen ben clar el seu estil i són un reflex del que diu el seu entrenador”. Per al tècnic de l’equip colomenc serà clau “tenir ocasions, provocar jugades ofensives i, sobretot, tenir sempre la sensació de fer perill”.

Amb les baixes de llarga durada per lesió conegudes, la de Chus Sosa i Laborda, Jorquera podrà comptar amb la resta de la plantilla, Hamza com a nou fitxatge inclòs.

Tots els jugadors convocats de l'FK Iskra donen negatiu al test

tracking