curses d'obstacles

Spartan Race Espanya demana “respecte”

La plataforma d’afectats per la cursa denuncia la censura de comentaris negatius a les xarxes

Spartan Race Espanya demana “respecte”Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La polèmica generada per la plataforma d’afectats per l’Spartan Race viu un altre capítol a les xarxes socials. A banda de la política de reemborsament de la coneguda marca de curses d’obstacles, que ells consideren abusiva, denuncien també que hi ha hagut molts casos, parlen de gairebé un centenar, de participants que han vist com s’esborraven els seus comentaris només per ser contraris a la filosofia de la marca o que, directament, han estat bloquejats pel community manager de Spartan Race només per escriure comentaris negatius. “S’han dedicat a bloquejar tota la gent que ha mostrat el seu desacord i han esborrat els comentaris negatius que s’han fet d’ells a les xarxes”, explica el representant de la plataforma d’afectats de l’Spartan Race, Moisés Agudo.

Tot i això, és ben cert que hi ha molts altres comentaris que no són gens favorables a les pràctiques o decisions de l’Spartan Race i que segueixen visibles al seu compte d’Instagram i de Facebook. Aquest és l’argument principal del director general de Spartan Race Espanya, Ángel Sanz: “Només s’han eliminat aquells comentaris que eren irrespectuosos, una falta d’educació, una amenaça o un insult”. El responsable del circuit espanyol de la cursa afegeix que “si mires les publicacions ens diuen lladres, que per a mi frega l’insult, i són comentaris que no s’han esborrat. A més han creat el hashtag #stafanracees i no s’han eliminat comentaris”. Visiblement fastiguejat, Sanz defensa que “no vol entrar en cap conflicte” i que “només cal mirar els comentaris i veure que hi són. Només hem esborrat els insults i les amenaces. A més van crear el grup de WhatsApp fent servir les meves xarxes”.

Malgrat tot, lamenta que “amb aquests comentaris perden fins i tot la raó que poden tenir. No tolerem que no es respecti la resta d’espartans que sí que volen gaudir de la cursa. Respectem tots els comentaris, però amb educació”.

Des del comú d’Encamp s’han estimat, de moment, no fer cap valoració al voltant de la polèmica i han preferit mantenir-se al marge. Cal recordar que la corporació encampadana va confirmar la celebració de la prova andorrana, sempre depenent de l’evolució de la pandèmia, en les noves dates, el cap de setmana del 5 i el 6 de setembre amb sortida i arribada al Prat Gran d’Encamp. Tal com va passar amb l’Andorra Ultra Trail, es té por que aquesta plataforma pugui esquitxar o erosionar la imatge de la cursa.

tracking