David Jelínek

“Som competitius i tenim clar el que ens agradaria aconseguir”

L’aler txec del Morabanc Andorra creu que l’equip pot repetir actuacions d’anys anteriors si els fitxatges s’adapten al estil d’ibon navarro, i mostra els seus dubtes amb la disputa de la eurocup

“Som competitius i tenim clar el que ens agradaria aconseguir”BC MORABANC ANDORRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

David Jelínek va convertir-se la passada temporada en el jugador amb més partits de la història del MoraBanc Andorra amb 178 duels oficials (128 d’ACB, 1 de Copa del Rei, 42 de Eurocup i 7 de Lliga Catalana). L’aler txec analitza l’equip i la incertesa pel coronavirus quan tot just arrenca la segona setmana d’entrenaments.

Primers dies d’entrenaments, com està anant?

És una mica diferent comparat amb una pretemporada normal pel coronavirus o perquè com cadascun arribem d’un país, els americans ho tenen encara una mica diferent. A poc a poc tornem, i ja veurem, però de moment les coses que ens toca fer les fem i les fem bé.

Tenia clar que la seva prioritat era seguir aquí?

Sí, jo primer tenia un any de contracte opcional, però al final va acabar d’una altra manera amb la renovació. Les dues parts ens vam posar d’acord en moltes coses, hem acabat contents, i estic bé i il·lusionat.

Com s’afronta aquesta nova temporada?

Crec que al principi les coses que volem aconseguir seran semblants a una temporada anterior, l’únic és que potser serà una mica diferent per les precaucions i aquestes coses, que potser pot afectar un equip o un altre, però això ja es veurà. Encara no n’hem parlat, però a l’equip tots som competitius, volem guanyar i sabent les coses que ha aconseguit el club fins ara, la gent té clar quines són les que ens agradaria aconseguir igual que hem fet anys anteriors.

Aquest any són ‘només’ cinc jugadors nous, això ajuda a l’hora de fer la pretemporada?

Segurament sí perquè els que portem com a mínim des de la temporada passada o fins i tot més, ja ens coneixem, i pot ajudar-nos perquè hi ha menys gent que s’ha d’incorporar a l’equip o adaptar-se a l’estil de joc. Una cosa és jugar un contra un, i una altra és jugar tots junts i fer que el teu estil de joc s’adapti a l’estil de l’equip. Aquesta circumstància ens pot ajudar perquè hi ha menys jugadors que s’hauran d’adaptar a l’equip i a la manera de jugar.

Quins objectius es marquen per a aquesta temporada?

Crec que similar a l’any passat, intentar entrar a la Copa del Rei, tornar al play-off de l’ACB, i pel que fa a Europa, com a mínim poder passar la primera fase. I si també podem classificar-nos per al Top-8 també seria un premi més per a nosaltres.

El MoraBanc va ser a la Fase Final de València, però hi ha equips que no. Pot afectar-los la inactivitat, o tots comencen d’una manera igual?

Potser sí que pot afectar una mica perquè farà molt de temps que no juguen, però també hi ha d’altres coses. Hi ha les precaucions, que al final pot fer canviar una mica l’estil dels entrenaments si apareix algun positiu, o equips que s’entrenen més. Per un costat potser sí que es nota, però crec que al final no canvia ni afectarà tant.

Els rivals directes s’han reforçat molt bé aquest estiu.

Els fitxatges que han fet molts equips són força grans, i els petits tenen estrelles que potser no t’esperaries, i crec que això farà que tots els partits seran molt difícils. Potser si hi ha algun canvi com per exemple que no hi hagi públic i pugui beneficiar-nos quan juguem a fora, o també ens afectarà a casa, perquè aquí era molt difícil guanyar.

Alguns aficionats creuen que la plantilla no il·lusiona.

És cert que altres equips han fitxat noms importants, i potser aquí no hem incorporat noms tan grans. Al final, la majoria seguim, hi ha pocs detalls que canvien, i si els companys nous s’adapten bé a l’estil i donen el que el són capaços i el que demana l’entrenador, podem estar competint contra qualsevol com cada any.

Com es viu des de dins de l’equip la incertesa amb la competició?

De moment estem a la pretemporada i suposo que més endavant ja farem una reunió per saber com anirà tot amb els protocols o els viatges.

Es parla de fer tota la lliga en una bombolla com a València. Ho veu viable?

Potser sí, però s’hauria de canviar el format i no fer la lliga sencera amb un tots contra tots dos cops. Potser sí que es podrien fer bombolletes curtes amb tornejos com a València, però tot l’any és complicat tenint en compte que hi ha equips que juguem competicions europees i que s’hauria de sortir.

A Europa sembla més complicat jugar amb normalitat.

El tema de viatjar per Europa és més difícil de dir perquè cada país té la seva situació i les seves restriccions, així que ja veurem què passa, però sembla més complicat que l’ACB.

En tot cas, va tocar un grup ben dur a Europa.

Sí, serà molt difícil. Haurem de fer-nos forts a casa com sempre, i també intentar sumar el màxim de victòries a fora.

tracking