Una empresa recomanada per la UEFA analitza el possible frau de les apostes de futbol

Una empresa recomanada per la UEFA analitzarà si hi va haver irregularitats al joc en línia del duel de Copa entre Inter i Sant Julià

Una empresa recomanada per la UEFA analitza el possible frau de les apostes de futbolXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una empresa europea recomanada per la UEFA analitzarà si va haver-hi irregularitats a les apostes del duel de Copa Constitució entre Inter Club d’Escaldes i UE Sant Julià, tal i com sospita la Federació Andorrana de Futbol en la denúncia que va presentar a la policia fa unes setmanes. Aquesta investigació s’uneix a la que ja va fer l’empresa Good Games, també recomanada per la UEFA, en què la companyia gal·la va arribar a la conclusió que “en un 99 per cent, el partit entre l’Inter Escaldes i la UE Sant Julià de la Lliga Multisegur estava manipulat”. Good Games va investigar també el duel de la Copa Constiució, i va arribar a la conclusió que “no hi ha cap indici de que fos un matx amb el resultat arreglat”.

Aquesta nova investigació, però, afegeix una variant més, i és que més enllà d’analitzar el que va passar sobre el terreny de joc, també s’estudiarà el comportament dels apostadors a les cases de joc en línia, ja que es van realitzar moviments sospitosos. De fet, des de la UEFA van recomanar a la Federació Andorrana de Futbol que presentessin una denúncia a la policia perquè s’esclarissin els fets, ja que hi havia indicis d’accions sospitoses, principalment el canvi de tendència dels apostadors, tant abans del partit com mentre s’estava disputant.

Pel que fa a la prèvia, la victòria de l’Inter Escaldes en el duel de Copa es pagava menys que la dels lauredians perquè es donava els escaldencs com a favorits, però a poc a poc i a mesura que s’acostava el partit, va ser el triomf de la UE Sant Julià el que va passar a pagar-se menys, fet que s’explica pel gran número d’apostes rebudes, ja que hi havia informacions del resultat presumptament acordat.

Una cosa similar és el que va passar durant el matx, i és que tot i que l’Inter Escaldes guanyés 2-0, just abans del descans molts apostadors van posar diners a la victòria del Sant Julià, fet que va obligar diverses cases d’apostes a retirar fins i tot el partit del seu mercat conscients que hi havia algun moviment estrany.

Aquest nova investigació també tindrà una altra novetat respecte a la de Good Games, i és que sí que analitzarà algunes proves externes, com la conversa entre jugadors que va publicar el Diari. La companyia gal·la va fer una anàlisi sense tenir accés a gravacions ni a cap tipus de proves externes, mentre que aquesta nova investigació sí que podrà tenir material addicional al mateix partit, com altres enregistrament de converses entre futbolistes.

De fet, algunes de les gravacions per realitzar el nou informe ja estan també en mans del cos de policia per dur a terme la seva investigació.

tracking