reportatge

El nou fitxatge de l'FC Andorra va ser company de Piqué

L’FC Andorra incorpora Marc Pedraza, que va jugar al futbol base del Barça i de la selecció espanyola amb el seu actual cap, Gerard Piqué.

El nou fitxatge de l'FC Andorra va ser company de Piqué

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’FC Andorra ha incorporat Marc Pedraza, vell conegut del propietari de l’equip, Gerard Piqué, i és que tots dos van jugar junts al futbol base de l’FC Barcelona. A més, també van coincidir a la selecció espanyola sub-19 que va proclamar-se campiona d’Europa. Pedraza, de 33 anys, formava part de la mítica generació del 1987 de Can Barça, on va jugar també amb Leo Messi i Cesc Fàbregas en un dels equips que més es recorden de La Masia, el famós cadet B que va guanyar-ho tot sense perdre ni un partit durant la temporada.

De fet, el nou jugador tricolor va explicar que la relació amb Piqué ha estat una de les claus per incorporar-se al projecte, ja que un dels motius per venir és que “conec molta gent que juga aquí, me n’han parlat molt bé, tant de l’equip com la qualitat de vida d’Andorra, i també la relació amb en Gerard [Piqué], que em va estar trucant i em va proposar que seria una bona idea venir aquí”. Amb tot, Pedraza va explicar que “entre totes aquestes coses vaig fer un balanç de tot i vaig veure que seria positiu per mi i la família i ho hem pogut tancar tot”. Per últim, el reforç de l’FC Andorra va assegurar que “estic molt content per la proximitat, és un club molt familiar i és una de les coses que em van atraure, i estic molt il·lusionat de tornar a estar en un club, poder gaudir d’un any bonic i a veure si aconseguim coses bones”.

Pedraza porta també el futbol a la sang, i és que el seu pare, Ángel Pedraza, va ser professional i va jugar a l’elit a l’FC Barcelona o a l’RCD Mallorca. Precisament de Mallorca és d’on arriba ara Marc Pedraza, ja que va pujar amb l’equip de Segona B a Primera en dos anys, i la temporada passada va arribar a disputar tres duels a Primera Divisió amb el club illenc. Abans, ja havia debutat a la màxima categoria del futbol espa­nyol a les files de l’Espanyol durant la temporada 2009-2010. Però on acumula més experiència el migcampista és a Segona Divisió, amb gairebé 150 partits, especialment a les files del Numància, on va ser-hi quatre temporades, i també amb l’Alabès i el Reial Mallorca.

Pedraza és el vuitè fitxatge de l’equip i s’afegeix a David Martín, Sergi Serrano, David Ballarín, Martí Vilà, Pau Martínez, Marc Aguado i Borja Herrera. Ara, els tricolors segueixen buscant un davanter centre per substituir Ernest Forgas (ahir va ser presentat pel Badajoz), i no es descarta incorporar també un altre migcampista.

ELS POSSIBLES RIVALS DE L'FCA

L’FC Andorra s’enfrontarà a rivals catalans, valencians i dos de balears la propera temporada, segons el primers esborrany de la composició dels grups de la Segona Divisió B que va filtrar-se ahir. Enguany la categoria de bronze del futbol espanyol tindrà 102 equips i els tricolors estarien enquadrats al grup 4 amb un total de 21 equips. Els rivals dels tricolors serien els 10 equips catalans (Cornellà, Barça B, Espanyol B, L’Hospitalet, Lleida, Olot, Llagostera, Nàstic, Prat i Badalona), els vuit valencians (Atzeneta, Vila-real B, La Nucia, Llevant B, València B, Hèrcules, Oriola i Alcoià) i dos dels balears (Atlètic Balears i UD Poblense), i el subgrup de la primera fase seria amb els deu catalans i els tricolors.

El nou fitxatge de l'FC Andorra va ser company de Piqué

tracking