Reportatge

La Volta als Ports guanya la Covid

Després de tots els dubtes creats a causa de la pandèmia, amb la forta tempesta caiguda ahir inclosa, la marxa cicloturista més antiga del país, la Multisegur Volta als Ports, va poder celebrar la 43a edició amb un format adaptat.

La Volta als Ports guanya la CovidVSL SPORTS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fa un parell o tres de mesos no era gens fàcil imaginar que es podria celebrar la marxa cicloturista més antiga del país, la Multisegur Volta als Ports d’Andorra, però després de la incertesa i del treball, la prova va arribar ahir a la 43a edició amb uns 450 amants de les bicis rodant per les carreteres del país. Malgrat tots els canvis que es van haver de realitzar i els diferents imprevistos, forta tempesta inclosa per a alguns dels participants, la marxa es va poder fer dins de la normalitat i sense problemes.

En aquest sentit, des de l’organització van mostrar-se satisfets, i Gerard Riart va explicar que “la valoració que en fem és molt bona, perquè tot i fer-ho amb un format especial, a la gent li ha agradat”. L’objectiu principal dels canvis (sortides individuals i esglaonades, i format contrarellotge) era evitar els riscos de contagi i, sobre això, Riart va manifestar que “estem molt contents perquè en cap moment durant el recorregut s’han format grups grans més enllà de dues persones, i tampoc als diferents punts de sortida s’ha generat cap tipus d’aglomeració.

La gent ho ha respectat tot”. Per últim, cloïa que “estem molt contents perquè després de tot el que ha passat hem pogut tirar endavant la marxa i tot ha sortit bé”.

A la Multisegur Volta als Ports no va faltar el vessant solidari, o les històries de superació. Mari Martínez, atleta trasplantada, va participar en la marxa amb un dorsal solidàri d’ATIDA per visibilitzar la donació al país, igual que van fer alguns corredors, que van afegir-se a aquesta iniciativa. Tampoc va fallar a la cita l’esportista de ciclisme adaptat de la FADEA Xavi Fernández, que va tornar a demostrar el seu esperit de superació i va completar un dels recorreguts amb la bici.

Pel que fa a la competitivitat, el corredor més ràpid al recorregut 4, amb un total de 89 quilòmetres, va ser el ciclista professional del Burgos BH, Willie Smit, que va completar els 89 quilòmetres de distància amb les pujades a la Peguera, la Comella, Engolasters, Beixalís i la Coma d’Arcalís amb un total de 2 hores 36’01”. A més, Miguel Martínez i Albert Masana van completar el podi al traçat llarg. Pel que fa a la categoria femenina, el millor temps va ser per Lídia Puyals, seguida de Neus Serracanta i María del Carmen Castillo.

La Volta als Ports guanya la Covid

tracking