Reportatge

Un salt per a la història

Tere Morató es convertirà en la primera futbolista (home o dona) del país que jugarà a la Primera Divisió espanyola. La jugadora signa pel Rayo Vallecano i disputarà la Lliga Iberdrola en un club clàssic del futbol del país veí després de quatre anys al Barça B.

Un salt per a la històriaRAYO VALLECANO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El futbol nacional està d’enhorabona, i és que per primera vegada a la història una futbolista del país (home o dona) competirà a la màxima divisió del futbol espa­nyol. Es tracta de Tere Morató, que disputarà la propera Lliga Iberdrola (Primera Divisió espanyola) a les files del Rayo Vallecano. La davantera va firmar l’estiu del 2016 per l’FC Barcelona per jugar al filial procedent de l’Enfaf, on havia demostrat la seva capacitat golejadora amb 61 gols en 25 partits, unes xifres que van valer-li també disputar el Campionat d’Espanya amb la selecció catalana sub-18, on va ser campiona. A la seva etapa com a blaugrana va guanyar dues lligues amb el segon equip, va fer dues pretemporades amb la primera plantilla, i també va arribar a debutar amb la primera esquadra en un amistós contra l’Europa, en què va marcar dos gols.

Ara, amb 22 anys, Morató farà un salt històric i es convertirà en una pionera del futbol de casa amb aquesta nova aventura en un dels clubs clàssics de l’esport rei a Espanya. Tot i que ara són altres els clubs que dominen la Primera Divisió, com el Barça, l’Atlètic de Madrid o el Reial Madrid (que la temporada vinent estrenarà equip) gràcies al seu gran potencial econòmic, el Rayo Vallecano va ser no fa gaires anys un dels equips capdavanters. De fet, el conjunt madrileny va guanyar el campionat de lliga en tres ocasions i també compta al seu palmarès amb un trofeu de campiones de la Copa de la Reina.

La presència de Tere Morató a la Lliga Iberdrola és una gran notícia per al futbol del país, especialment per al femení, tal com reconeix l’entrenadora de base de la FAF, Montse Sánchez. “És un somni poder tenir una jugadora a la Lliga Iberdrola”, admet la tècnica, i afegeix que “estic segura que farà molt bona feina al Rayo Vallecano perquè serà un molt bon equip per a ella”. Una reflexió similar a la del president de la FAF, Fèlix Álvarez, que admet que “per nosaltres és un orgull saber que una jugadora formada a les categories inferiors del futbol andorrà arriba a un club de tradició i prestigi internacional com el Rayo”.

El fitxatge de l’atacant pel Rayo referma també la feina que s’està fent des de fa anys a la FAF en el futbol femení, i en aquest aspecte, Montse Sánchez assegura que “jo fa quinze anys que estic entrenant i tenir una jugadora en un lloc així és impressionant”. A més, destaca que “és cert que ella ha treballat molt i s’ho ha guanyat completament i ha hagut de picar molta pedra, però això també demostra que la feina que estem fent és molt bona”. De la mateixa manera, Álvarez explica que “és una fita històrica i volem donar també l’enhorabona als entrenadors de la base perquè demostra que el treball de formació va pel bon camí”.

Per últim, Montse Sánchez creu que aquesta notícia incrementarà encara més l’interès de les joves pel futbol perquè “ja ho era, i ara es convertirà encara més en un mirall per a totes les joves, que veuran que amb treball es pot tocar el cel”.

tracking