x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Futbol

La FAF denunciarà

L’ens federatiu posarà demà a disposició de la policia les sospites d’irregularitat en els duels entre Inter Escaldes i UE Sant Julià
Duel de l'última jornada de la Lliga Multisegur Assegurances entre Inter Escaldes i UE Sant Julià.

La policia investigarà els partits entre Inter i Sant Julià

Duel de l'última jornada de la Lliga Multisegur Assegurances entre Inter Escaldes i UE Sant Julià.

Xavier Pujol
Actualitzada 02/08/2020 a les 06:08
L’escàndol destapat pel Diari que ha sacsejat el futbol nacional pel presumpte arreglament de partits entre Inter Club d’Escaldes i UE Sant Julià viurà demà un nou capítol, i és que la Federació Andorrana de Futbol va decidir presentar una denúncia davant de la policia perquè s’investiguin els fets.

Des de l’ens federatiu ja hi havia hagut contactes amb el cos d’ordre al llarg de tota la setmana, i els responsables van avisar que hi havia indicis suficients per iniciar una investigació. A més, l’altra gran empenta perquè la FAF prengués aquesta decisió ha arribat a nivell continental, i és que la UEFA també va recomanar a la federació portar aquest assumpte a la justícia, ja que des de l’organisme rector del futbol europeu es considera que hi ha prou pistes que indiquen que es podria haver comès un delicte. A més, a l’ens presidit per Felix Álvarez es considera que tenen l’obligació d’actuar davant d’un cas com aquest, i més tenint en compte que les sospites de manipulació de resultats surten fins i tot reflectides a l’acta del partit.

Està previst que demà el president de la FAF, Fèlix Álvarez, el director general, David Rodrigo, i el director d’Integrity, Xavier Surana, es personin a les dependències de la policia per presentar la denúncia. La intenció de la FAF és que s’aclareixi tot, i a partir d’aquí es demanarien les responsabilitats pertinents, si és que n’hi ha, als actors implicats, més enllà del que es pugui decidir des del comitè de competició.

Sospites en les apostes
A més del suposat arreglament de partits perquè l’Inter es proclamés campió de Lliga i el Sant Julià es classifiqués per a la final de la Copa Constitució i tingués opció d’anar a Europa (que finalment no va produir-se), una altra de les sospites té a veure amb les apostes esportives. Aquest aspecte és un dels que més preocupa la UEFA, i l’organisme continental és molt estricte per lluitar contra el frau derivat del joc on line. De fet, tot i arrencar perdent (1-0 als 24 minuts, i 2-0 al 44) la UE Sant Julià era el favorit a les cases d’apostes, un fet gens habitual i que va fer saltar les alarmes dels diferents mecanismes de control de què disposa l’organisme per prevenir possibles irregularitats.


Pendents de la Champions

Més enllà de la investigació policial, també està previst que la UEFA es pronunciï aviat, ja que l’Inter Escaldes com a campió de la Lliga Multisegur Assegurances s’ha d’enfrontar dissabte que ve al Drita, campió kosovar.
 
EL CARROI GOLEJA L'FS LA MASSANA I SEGUIRÀ A LA LLIGA MULTISEGUR (4-1)
El CE Carroi seguirà una temporada més a la màxima categoria del futbol nacional després d’imposar-se de manera contundent per 4-1 a l’FS La Massana en el duel de promoció disputat a partit únic a causa de la situació sanitària derivada de la pandèmia del coronavirus. El conjunt de la Lliga Multisegur Assegurances va confirmar la millora que ha tingut des de la represa de la competició amb tres victòries en set partits disputats des de llavors.


El duel va arrencar amb alternatives, i no va ser fins poc després de la mitja hora de joc quan el Carroi va avançar-se amb una diana de Rui Filipe Barroso que va situar l’1-0 al marcador amb què es va arribar al descans. A la represa, Alejandro Huerta va donar tranquil·litat als homes de Xavi Fernàndez amb el 2-0 al minut 65, però el conjunt massanenc va tornar a situar-se dins del partit amb la diana d’Ivan Fernàndez a deu minuts pel final que deixava l’eliminatòria totalment oberta al tram final del duel.


La Immobiliària CISA FS La Massana va bolcar-se en busca del gol de l’empat, però el Carroi va aprofitar-ho per sentenciar el partit i la permanència a la Lliga Multisegur Assegurances al tram final del duel amb dos gols quasi seguits. Nicolás Rodas va anotar el tercer al minut 84, i només dos minuts després, Alfredo Martins va fer el definitiu 4-1 des del punt de penal.


Amb el triomf, el Carroi disputarà per segon curs consecutiu la Lliga Multisegur després de pujar el curs 2018-2019.
Veure’n més
29
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts