reportatge

Batec tricolor

L’FC Andorra ha estrenat nou himne. Una peça composta pel conegut grup català Els Catarres i destinada, quan la crisi sanitària ho permeti, a ser cantada per l’afició a Prada de Moles. Una cançó, asseguren, que recull els valors i els senyals d’identitat del club.

Batec tricolorFC ANDORRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup català Els Catarres ha posat el segell al nou himne de l’FC Andorra. La coneguda formació d’Aiguafreda han estat els autors de Batec tricolor, la peça destinada a ser cantada a Prada de Moles, quan la crisi sanitària ho permeti i es doni via lliure a l’accés dels aficionats al futbol. Un himne que agafa el relleu de l’anterior, el compost per Oriol Vilella i Joan Roure a la dècada dels 90, i que respon als “valors i els senyals d’identitat que l’FC Andorra vol transmetre”, tal i com va destacar en la presentació de la peça el president del club, Ferran Vilaseca.

Els Catarres han aprofitat el punt i a part que han fet en la seva trajectòria per traslladar un encàrrec molt especial. “Ens fa molta il·lusió i per a nosaltres ha estat un repte poder compondre l’himne” va explicar Jan Riera, un dels membres del grup. El club va assegurar que va escollir

Els Catarres com a autors “per la seva sensibilitat musical, la seva transversalitat, el seu optimisme i la seva popularitat”. Habituals en els darrers anys a les festes majors d’algunes de les parròquies, els membres del grup van afegir que “hem vingut moltes vegades al Principat, tant de vacances com a tocar, i ens hem impregnat molt del que és el país”. Batec tricolor va néixer amb la idea clara de traslladar i traduir una idea preconcebuda, uns valors i unes arrels andorranes. “Hem musicat el concepte i la idea de l’entitat i ho hem canalitzat en una cançó” va confessar Èric Vergés, veu i guitarra catarra. A més, de l’himne s’han fet dues versions, una de les quals més coral i acompanyada d’un piano.

Sense públic a l’inici

Amb l’objectiu i la il·lusió que la cançó esdevingui un símbol d’Andorra i de l’FC Andorra, Vilaseca va remarcar que “la idea és que la canti el públic al camp i l’afició se senti identificada, que formi part de l’ideari andorrà”. Ara bé, la situació sanitària per la Covid-19 endarrerirà aquestes intencions ja que els primers partits de lliga seran sense públic i encara es desconeix la data de tornada dels espectadors als recintes esportius. “La proposta es va començar a idear abans de l’esclat de la pandèmia i, evidentment, està pensada perquè es canti al camp. L’escenari en el què es treballa, però, es que al principi no hi hagi públic. S’han de seguir les recomanacions mèdiques que marqui el Govern i les pautes que ens indiqui la federació espanyola de futbol” va comentar amb certa resignació Ferran Vilaseca.

És evident que aquest fet, l’absència de públic a Prada de Moles durant les primeres jornades, afectarà en els ingressos. “És obvi que tots els clubs haurem de fer esforços; de fet, la societat en general. Ens haurem d’adaptar a la realitat que tenim” va reconèixer Vilaseca. A més, el màxim mandatari de l’FC Andorra va apuntar que “volem que el futbol formi part de l’ADN del país” i va afegir que “tenim un pressupost robust per afrontar la situació i esperar que com abans millor hi hagi la vacuna o la solució per poder tornar a la vida normal”.

BATEC TRICOLOR ELS CATARRES

Vam néixer sota el cel més blau des del Valira als cims més alts amb un gran somni entre les mans i l'esperit valent i audaç som els fills de les valls lliures la llum daurada a la foscor una família d'indomables el cor vermell dels lluitadors. I en cada pas avancem cap a la victòria i en cada alè entonem el cant més ferm Més vius que mai fúria tricolor més vius que mai bategant per sempre més vius que mai fúria tricolor més vius que mai forjant llegenda Més vius que mai fúria tricolor més vius que mai bategant per sempre més vius que mai fúria tricolor més vius que mai forjant llegenda.

LA PLANTILLA ES RETROBA DILLUNS PER INICIAR LA TEMPORADA

La plantilla de l’FC Andorra està citada el proper dilluns dia 3 per iniciar la pretemporada. De fet, els futbolistes tenen programades les habituals revisions mèdiques i el dia 5, dimecres, tindrà lloc la primera sessió d’entrenaments. A més s’espera que a partir de la setmana que ve es comencin a fer oficials alguns dels fitxatges lligats i altres moviments de vestidor, tots avançats pel Diari –Borja Herrera, Martí Vilà i Sergi Serrano– i la baixa segura de Moha Keita al Getafe B o la de Musa Sidibé. A més, pel que fa a reforços, la direcció esportiva té aparaulat un altre extrem, amb experiència a Segona A, i un central molt jove, sub-23, també amb experiència a Segona A, i de molta qualitat amb la sortida de pilota. El president tricolor, Ferran Vilaseca, va comentar ahir que “estem tots una mica a l’expectativa en aquest començament de temporada i seguim treballant per fer l’equip més adient per adaptar-se a la categoria”. A més, Vilaseca va subratllar que la temporada que ve “és molt important per al club per assentar-nos en la categoria i pels molts canvis estructurals que hi haurà en el futbol espanyol”. En aquest sentit, cal recordar que la Segona B tindrà 100 equips i es crearà una primera fase per confeccionar la Segona B Pro.

tracking