motociclisme

Xavi Cardelús aconsegueix el seu primer top-10 de la temporada

El pilot andorrà acaba 10è a Jerez en una mostra de bona adaptació a la moto elèctrica

Xavi Cardelús aconsegueix el seu primer top-10 de la temporadaAVINTIA ESPONSORAMA RACING

Xavi Cardelús va aconseguir el seu primer top-10 de la temporada en acabar en desena posició al Gran Premi Red Bull d’Andalusia, segona cursa de l’Enel MotoE World Cup.

El pilot de l’Avintia Esponsorama Racing havia cedit tres posicions en arribar a la primera frenada a causa de la seva poca experiència en sortir amb la moto elèctrica. Al llarg de la primera volta va recuperar terreny malgrat que un incident protagonitzat per Marcon i Zacone li va fer perdre el contacte amb el grup principal i li va impedir mantenir el ritme d’aquest grup aprofitant les aspiracions que, en aquesta categoria, són molt importants atesa la igualtat en el potencial de les motos. Al llarg de la segona meitat de la cursa, a l’andorrà li va costar un pèl mantenir el ritme per acabar a la desena posició, que suposa la seva primera entrada al top-10 de la categoria en la segona cursa que disputa amb l’Enérgica elèctrica. La seva volta ràpida d’1’49.003 va ser tres dècimes millor que la de qualificació feta dissabte a la E-Pole. Cardelús suma ara 8 punts a la classificació provisional del Campionat i ocupa la 13ª posició.

“Entrar per primera vegada al top-10 d’aquesta categoria és un nou pas endavant en la meva adaptació al pilotatge d’aquestes motos de comportament força diferent de les que estic acostumat a pilotar”, va comentar Cardelús. El pilot andorrà va reconèixer que “no he acabat de sortir del tot bé, malgrat que tampoc he fet una sortida dolenta, però la caiguda que hi ha hagut al principi m’ha fet perdre alguns metres que han acabat sent molt importants per haver obtingut un millor resultat”. Malgrat això, Cardelús va treure la vessant positiva de la desena posició, la volta ràpida en cursa i, sobretot, “l’evolució de tot el cap de setmana on he estat millorant els meus temps i he tret cada vegada més potencial de la meva moto”. El pilot va cloure subratllant que “tant el meu equip com jo estem satisfets i hem fet un bon treball.”