Primer títol per a l'Inter Escaldes (3-0)

Dos gols de Sergio Moreno, el primer per emmarcar als 50 segons, i un de Marc Pujol donen als escaldencs la primera lliga de la història

Primer títol per a l'Inter Escaldes (3-0)Xavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El projecte que va començar fa cinc anys ha bufat les espelmes de la majoria d’edat. L’Inter Club Escaldes es va proclamar, per primer cop a la seva història, campió de la Lliga Multisegur Assegurances i va col·locar el fermall a un somni perseguit, desitjat amb dèria i que es va fonamentar amb un incontestable 3-0 davant de la UE Sant Julià. No només és el títol de la regularitat, és haver sabut destronar el rival hegemònic, un Vall Banc Santa Coloma que, sis anys després, es va quedar amb l’estranya sensació de no ser campió.

Només s’havien consumit 50 segons quan Sergio Moreno, ahir capità per l’absència d’Ilde Lima, va dibuixar des de mig camp una obra d’art per entrar en combustió i sorprendre Javi López (1-0). Els lauredians, delmats per les lesions i la falta d’efectius, no van oposar gaire resistència i es van veure superats per un Inter afamat i decidit. Genís Soldevila, amb una xilena i una rematada d’esperó, va voler envernissar, sense sort, la victòria parcial. Moreno va repetir, passada la mitja hora de joc, amb un cop de sabata des de fora (2-0) i, ja a la represa, l’incombustible Marc Pujol va apujar el volum de la festa en posar el cadenat al partit i a la lliga (3-0). “Aquest és un projecte que va començar fa cinc anys i amb bona feina darrere ho hem pogut aconseguir. No ha estat fàcil i ens ho mereixíem”, va comentar absolutament eufòric Sergio Moreno. Ara, l’Inter té per davant el repte de la Copa Constitució per intentar fer el doblet. “És l’objectiu abans de pensar en la Champions. Som ambiciosos i ho volem tot”, va subratllar el bigolejador. El tècnic navarrès Adolfo Baines ha estat, sens dubte, un dels artífexs de l’èxit de l’Inter. “Trencar l’hegemonia del Vall Banc no és fàcil i aquest és un campionat molt igualat, amb equips molt sòlids i aspres”. Emocionat i adquirint un to entre reivindicatiu i orgullós, Baines va reconèixer que “sempre hem confiat en nosaltres i estàvem segurs de no fallar”. “Ha estat una gesta, sincerament, i volíem guanyar la lliga i jugar la Champions, el premi gros, i aquí el tenim” va rematar.

Victòria estèril del Vall Banc

El resultat i la superioritat que els escaldencs mostraven al Nacional ja van deixar ben d’hora sense efecte el triomf del Vall Banc Santa Coloma a la Borda Mateu davant la UE Engordany (2-0). Els de Marc Rodríguez van fer la seva feina amb gols de Nico Medina i Luis Blanco i s’havien de conformar amb la classificació per a la ronda preliminar de l’Europa League. Al llindar, la Copa Constitució per llepar-se les ferides.

FEDE BESSONE, LUDO I BRUNO LEMIECHEVSKY, REFORÇOS DE CHAMPIONS

L’Inter Club Escaldes porta un cert temps treballant a l’ombra davant la possibilitat de guanyar la Lliga Multisegur Assegurances i, de retruc, disputar la ronda preliminar de la Champions League. Per aquest motiu, la direcció esportiva del club escaldenc té lligats, de moment, tres reforços de cara a la participació de l’equip en la màxima competició continental. Segons ha pogut saber el Diari, Fede Bessone, que va anunciar recentment la seva retirada per incorporar-se al cos tècnic de l’FC Andorra, ajudarà l’Inter en aquesta eliminatòria i despenjarà les botes només el temps que duri el periple dels escaldencs a la Champions. A més, un altre tricolor, un dels capitans, Ludo, també s’ha compromès amb l’equip d’Adolfo Baines per disputar, no només la ronda preliminar de la Champios, sinó el curs sencer. El tercer fitxatge tancat de cara a al curs vinent és el del davanter uruguaià del Sant Julià Bruno Lemiechevsky. Els escaldencs disputaran la ronda preliminar de la Champions League a les instal·lacions de la UEFA a Nyon (Suïssa) entre el 8 i l’11 d’agost. L’Inter s’enfrontarà al campió de Kosovo, el Drita, mentre que l’altra semifinal la disputaran el Tre Fiori (San Marino) i el Linfield (Irlanda del Nord).

tracking