L'FS La Massana defensa el jugador infectat

El club justifica que els protocols no prohibeixen als jugadors i membres del cos tècnic, que són amateurs, "gaudir de les seves vacances"

El jugador infectat va estar de festa a SalouFS LA MASSANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Federació Andorrana de Futbol (FAF) va revelar ahir el primer cas de contagi de la Covid-19 al futbol andorrà. Es tracta d’un jugador de l’Immobiliària CISA FS La Massana de la Lliga Unida i que, recentment, ha estat passant uns dies de vacances a diferents indrets de Catalunya. El club massanenc ha publicat un comunicat avui en què defensava el jugador infectat recordant que "en cap dels protocols establerts al futbol andorrà, davant la situació provocada per la Covid-19, es diu que els jugadors i cos tècnic de qualsevol club no puguin gaudir de les seves vacances, caps de setmana o similar". A més, l'entitat ha recordat que "la gran majoria de futbolistes a Andorra són amateurs i en el cas del nostre club, tothom ho és". En l'escrit també han demanat disculpes a la selecció nacional sub-19 i al futbol andorrà en general "pels inconvenients causats per aquestes circumstàncies, no desitjades per ningú" i ha volgut desitjar una ràpida recuperació al seu jugador, així com a tothom que pateixi la malaltia. Finalment, l'FS La Massana ha assegurat que es reserva el dret d'emprendre accions legals per la publicació de dades "inexactes, incorrectes o falses" en mitjans o per part de la FAF, així com per si hi ha alguna utilització incorrecta de les dades personals de qualsevol dels seus jugadors.

La famosa festa d'Aixirivall

El jugador que ha donat positiu, curiosament, és el mateix jove que va organitzar la coneguda festa al xalet d’Aixirivall i que va fer que els esquiadors Joan Verdú i Cande Moreno, presents en aquella trobada en ple confinament, perdessin part de les seves beques. El jugador de la Massana va estar la setmana passada fora d’Andorra i va organitzar una festa a Salou, dimecres, amb diverses persones i se sospita que va ser allà on es va contagiar. Dissabte passat, a més, hauria celebrat, aquesta vegada a Barcelona, una nova trobada amb més amics i lluny de qualsevol mesura sanitària. La FAF es va desmarcar absolutament dels fets i es va mostrar molt dura al comunicat emès ahir en què revelava la detecció del positiu. “Des de la Federació sempre es va posar especial èmfasi a la necessitat que cadascuna de les persones pertanyents als clubs tinguessin una actitud personal responsable per evitar situacions de risc que és evident que, en aquest cas, no s’han complert”.

Les proves que realitza la FAF cada tres dies als equips que encara es troben en competició va revelar el positiu i han provocat que, tot i que els companys van donar negatiu, es mantingui en aïllament la resta de la plantilla i totes les persones que han mantingut contacte amb el futbolista. A més, tot el cos tècnic, per precaució, també ha començat un confinament amb l’objectiu d’evitar la propagació d’un possible contagi. El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va explicar ahir que el jove és asimptomàtic i que “el dia 4 s'havia cribrat l'equip sencer i tots havien donat negatiu però aquest noi havia passat uns dies fora i ara ha donat positiu”. Ara, per aquest motiu, la FAF ha decidit ajornar sine die els partits de promoció programats per a dissabte 25 i dimarts 28 i que havien d’enfrontar l’Immobiliària CISA FS La Massana i el CE Carroi.

DARRERA JORNADA DE PLAY-OFF AMB INTER ESCALDES I VALL BANC ASPIRANT AL TÍTOL

L’Inter Club Escaldes, líder i principal candidat, i el Vall Banc Santa Coloma, segon a un punt dels escaldencs, disputen aquest vespre la darrera jornada del play-off pel títol de la Lliga Multisegur Assegurances amb tot per decidir. Els darrers resultats, dos empats dels d’Adolfo Baines i un empat i una victòria dels colomencs, han reduït la diferència a un sol punt i deixa absolutament oberta la resolució del campionat. L’Inter, que depèn de si mateix, s’enfronta a les 20:30 hores a l’Estadi Nacional al Sant Julià i una victòria li donaria el primer títol de la seva història després de desaprofitar les dues anteriors oportunitats. A la mateixa hora, a la Borda Mateu, el Vall Banc Santa Coloma, per aconseguir el setè títol consecutiu, ha de guanyar innegociablement el partit amb l’Engordany i esperar que l’Inter no sumi els tres punts contra els lauredians, que només tenen opcions d’Europa via Copa.

tracking