Curses de muntanya

Jordi Alís i Núria Gil guanyen la Travessa d'Encamp

La 37a edició de la Travessa d’Encamp va estar també marcada per les mesures sanitàries

Jordi Alís i Núria Gil guanyen la Travessa d'EncampComú d'Encamp

Jordi Alís, en categoria masculina i Núria Gil, en dones, van ser els grans dominadors de la 37a edició de l’OTSO Travessa d’Encamp que ahir va donar el tret de sortida de la temporada de les curses de muntanya. Els corredors de les diferents categories van sortir de forma esglaonada, amb una diferència de 20 segons per tal de no concentrar una gran quantitat de gent a la sortida. A més, tots els participants tenien l’obligació de dur la mascareta per a completar qualsevol dels tres recorreguts disponibles i disposaven de zones habilitades per aplicar-se gel hidroalcohòlic.

En categoria absoluta masculina, l’urgellenc Jordi Alís va marcar un crono de 2h14’20” per endur-se la prova. El podi el van completar el corredor de la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM) Arnau Soldevila, que va entrar a 20 segons d’Alís, i Martí Lázaro que va ser tercer a 55 segons del vencedor.

Pel que fa a les noies, Núria Gil va entrar a la meta a la plaça dels Arínsols amb un temps de 2h44’46”904 i Fátima De Diego, a 59 segons, i Queralt Riba a 2’55” van acabar de conformar el podi en categoria femenina. La corredora de la FAM Sabrina Solana va ser quarta i va entrar a més de 8 minuts i mig de la vencedora. Solana va firmar una molt bona actuació en la seva primera cursa com a membre de la FAM i va acabar satisfeta tenint bones sensacions tant en la pujada com en la baixada.

La prova, de 21 quilòmetres i primera puntuable de la Copa Andorrana, va estar marcada per les mesures sanitàries i les adaptacions per assegurar els protocols arran de la Covid-19. Els corredors i l’organització van fer una bona valoració de les mateixes i el conseller de Joventut i Esports del comú d'Encamp, Xavier Fernàndez, va assegurar que no els ha suposat cap problema organitzar la cursa però va reconèixer que “ens hem de començar a habituar a organitzar aquests esdeveniments d'una nova manera”. En aquest sentit va comentar que es va diferenciar la part de corredors i la part del públic, establint un circuit per a tots els que entren i surten de la plaça. “El públic no els pot acompanyar dintre la plaça” i es va demanar que portessin el mínim de públic possible”. La guanyadora absoluta femenina de la cursa, Núria Gil, va subratllar que les mesures aplicades van ser molt importants per garantir la seguretat. Uns protocols que van ser treballats per l'organització juntament amb el comú encampadà i validats pel Govern. A més, Gil va destacar que el fet de sortir cada 20 segons feia plantejar-se la cursa com una contrarellotge pel fet de no tenir referències. “Estàs per muntanya i hi ha vegades que hi ha zones que et deixes anar”, va declarar.