DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Motociclisme

Xavi Cardelús sortirà en 12a posició a l'E-Pole de Jerez

El pilot andorrà millora en tres dècimes de segon la volta ràpida i va quedar a menys d’una dècima de la ‘pole’
Xavi Cardelús debuta avui a la Copa del Món de MotoE.

X.C.
Actualitzada 19/07/2020 a les 07:02
Xavi Cardelús va disputar la primera E-Pole de la seva carrera esportiva a l’Enel MotoE World Cup i va aconseguir la 12a posició amb què sortirà avui al GP d’Espanya, el primer de la temporada, que es disputa a Jerez. A la categoria de les motos elèctriques, la classificació es decideix en una sessió en la qual els pilots roden en solitari fent una volta de llançament i una altra en la qual tracten de fer el registre que els situa a la graella de sortida de les curses.
A la tercera sessió d’entrenaments lliures disputada al matí, el pilot andorrà va fer un temps pràcticament idèntic a la seva millor volta de divendres amb un registre d’1,50.181 i es va situar al 15è lloc de la classificació combinada dels tres entrenaments lliures i a 1,6 del millor temps de la categoria. En la seva primera E-Pole, Cardelús va millorar en tres dècimes de segon la volta ràpida i amb un registre d’1,49.710 es va classificar dotzè a un segon i menys d’una dècima de la primera pole position de la temporada. L’andorrà va explicar que “estic força satisfet tot i que encara podia haver fet algunes coses més bé. He pilotat d’una manera més efectiva i això ha implicat exigir més a la moto. Per aquest motiu encara podem fer alguna cosa més per optimitzar-ne el rendiment”. Malgrat això, va afegir Cardelús que “el dotzè lloc, les tres dècimes millorades respecte a ahir [per divendres] i la diferència de només 1 segon respecte a la pole són motius per estar contents”. El pilot va reconèixer que “era la primera vegada que m’ho havia de jugar tot a una sola volta i això et genera la pressió de buscar l’equilibri entre arriscar i no fer una errada que t’enfonsi a la graella de sortida”. La cursa està programada a set voltes.