Sergi Garcia, a punt

El base mallorquí serà, si res no es torça, l’acompanyant de Hannah en la posició de base per alliberar Senglin de la direcció

Sergi Garcia, a puntACB PHOTO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Sergi Garcia es convertirà, si no es produeix un gir copernicà dels esdeveniments, en el quart reforç del MoraBanc Andorra per a la propera temporada 2020-2021. El base mallorquí, de 23 anys i 1,93 d’alçada, acaba de ser campió de la Lliga Endesa amb el Kirolbet Baskonia i arribaria per tancar la parella de bases de l’equip tricolor. Així, Ibon Navarro tindrà la peça per repartir els minuts i poder oxigenar les cames de Clevin Hannah i, per tant, alliberar d’aquestes funcions Jeremy Senglin, que es podrà centrar més per actuar com a combo guard i sense tantes exigències de guió en la direcció.

Garcia va començar la temporada passada al Vechta alemany, on va aportar 11,5 punts, vuit rebots i 5,5 assistències en dos partits de la BCL. Després va aterrar a Vitòria, amb unes mitjanes d’1,9 punts i 1,8 assistències a la Lliga ACB i 0,9 punts a l’Eurolliga, on va tenir minuts en 15 partits. El base espera tenir al MoraBanc Andorra la quota de protagonisme que li ha faltat al conjunt vitorià i que la seva aventura andorrana serveixi per rellançar la seva trajectòria. Sergi Garcia ha estat internacional amb la selecció espanyola i va participar als campionats europeus sub-20 a Creta (Grècia) fa tres anys. El base mallorquí també ha militat en altres equips espanyols i de la Lliga ACB, com València Basket, Manresa, Saragossa –amb qui va debutar a l’elit amb només 16 anys– i l’Olivar, club vinculat al Casademont Saragossa.

El MoraBanc Andorra podria oficialitzar l’arribada de Sergi Garcia la setmana que ve i, d’aquesta manera, donar gairebé per tancada la plantilla. L’equip es reforçarà amb el base mallorquí, l’aler islandès Haukur Palsson, el català Oriol Paulí i el pivot senegalès Malik Dime. A les cares noves s’han afegit els jugadors que ja tenien contracte com Hannah, Llovet i Diagne i com els renovats Guille Colom, Senglin, Jelinek, Bandja Sy i Tyson Pérez. A més, si la tresoreria ho permet, el club estudia la possibilitat d’ampliar el roster i apuntalar la pintura amb un tercer pivot que seria Tunde Olumuyiwa. Donats els problemes que en les darreres temporades ha patit l’equip en el joc interior per les lesions de Diagne o Musli i que van obligar a pentinar el mercat per trobar algun reforç, la possibilitat de comptar amb Tunde com a tretzè home i per acabar de perfilar el dibuix de la plantilla es veu amb molt bons ulls.

La continuïtat serà la nota predominant del projecte per al proper curs, lluny de la revolució de l’estiu passat. Vuit jugadors segueixen i només s’hauran fet quatre fitxatges, un aspecte cabdal per treballar per empastar el bloc i per corregir les mancances dels jugadors que han causat baixa respecte d’aquest curs: Walker, a qui el club va tallar el contracte, Dejan Musli, Frantz Massenat i Dejan Todorovic.

tracking