Motociclisme

Cardelús sortirà en setè lloc a Portimao

El pilot va anar de menys a més a les dues sessions i va acabar amb un temps d’1’46”875

Cardelús sortirà en setè lloc a PortimaoTEAM STYLOBIKE

Xavi Cardelús sortirà en setena posició a les curses de l’Europeu de Moto2 que es faran avui al circuit de Portimao, a Portugal. El jove pilot no va trobar-se gens còmode a la primera de les dues sessions qualificatòries, i no va poder millorar els temps que havia fet als entrenaments lliures, mentre que a la segona sessió sí que va millorar ràpidament el registre del matí, i encara ho hauria pogut fer més si no hagués estat pel trànsit que va trobar en el seu últim intent de volta ràpida. Finalment, Cardelús va marcar una millor volta d’1’46”875 que el deixarà en setè lloc a la tercera fila de la graella.

Després de la qualificació, el pilot del Team Stylobike va manifestar que “al matí no he acabat de rodar a gust malgrat que no tingués cap problema concret i m’ha costat molt igualar els meus temps d’ahir, i a la tarda tot ha estat ben diferent i la mostra més clara és que la meva volta ràpida ha estat set dècimes de segon més baixa que la del matí i encara podria haver rebaixat dues o tres dècimes més”. A més, Cardelús va manifestar que “la distància de dues dècimes de segon respecte al quart classificat em fa pensar que demà [avui] puc fer dues bones curses. Sortir bé i evitar el que va passar al principi de les dues curses d’Estoril serà clau”.

Les dues curses de la segona cita de l’Europeu de Moto2 es faran a les 11.00 i les 14.00 hores amb una distància de 17 voltes.

CANVIS A MOTOGP

D’altra banda, l’organització del Mundial de MotoGP segueix perfilant el calendari i va anunciar que finalment no es disputarà el Gran Premi de les Amèriques als Estats Units a causa de la pandèmia del coronavirus.

El Campionat del Món arrencarà la setmana que ve al Circuit de Jerez, i de moment hi ha programades un total de 13 curses, totes elles a Europa. Des de l’organització s’està a l’espera de confirmar què passa amb la resta de proves que es fan fora del continent europeu com Argentina, Japó o Tailàndia.

Precisament Cardelús serà present la setmana vinent a l’estrena del Mundial, ja que aquesta temporada també disputarà el Campionat del Món de MotoE (motos elèctriques) amb l’equip Reale Avintia. Aquest certamen constarà de set curses, dues a Jerez, tres a San Marino, i l’última que es realitzarà al mític Circuit de Le Mans.