Reportatge

'Spartan' feta a casa

Escaldes-Engordany acollirà el 12 de setembre l’Olympus Race, una cursa d’obstacles pionera en què es combina la muntanya amb el nucli urbà. Després d’una primera edició com a Excalibur Race, els organitzadors s’han decidit a crear una prova i marca pròpia.

'Spartan' feta a casaJ. E.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Des de ja fa uns quants anys, les curses d’obstacles estan agafant protagonisme en el món de l’esport amateur, només fa falta veure la tirada que té, per exemple, la Spartan Race, que a l’última edició va acollir 5.000 participants a les diferents curses i modalitats que van disputar-se a Grau Roig l’estiu passat. Un dels espartans que ha passat els últims anys per Grandvalira va ser Jürgen Espejo, que, després de participar en diverses edicions, va decidir impulsar, juntament amb Guillermo Ariel López i Edu Salerno, la seva pròpia cursa d’obstacles amb un format diferent, i és que combina les habituals muntanyes amb obstacles, amb el nucli urbà, en aquest cas, el d’Escaldes-Engordany.

En una primera ocasió, l’any passat, la prova va fer-se sota el paraigua de l’Excalibur Race, però aquest any han decidit crear la seva pròpia marca, Olympus Race, i celebrar la cursa el 12 de setembre. La prova va néixer amb la idea de barrejar algunes de les millors coses que té el país, “les nostres muntanyes, el nostre casc antic i els millors racons de la ciutat”, explica Espejo, i afegeix que “les Excalibur feien tot el recorregut en muntanya, menys la nostra, on es barrejava amb nucli urbà, i per això vam decidir que una idea així necessitava un nom i una cursa pròpia”. Pel que fa als recorreguts, seran similar als de l’any passat, però amb algunes evolucions.

En total hi haurà dues curses per a adults, i una altra per a joves. Entre les grans, hi haurà la Zeus, amb 13 quilòmetres i uns 25 obstacles, i que puntuarà per a la Lliga Espanyola OCRA, també es disputarà l’Atenea, de 7 quilòmetres i entre 15 i 20 obstacles. Per últim, hi haurà també la prova Hercules Kids per als nens de 4 a 11 anys, que podran competir en un circuit tancat d’entre 400 i 1.200 metres (en funció de l’edat), i amb diversos obstacles en una cursa en què el més important serà la diversió, i no pas les classificacions ni les marques aconseguides.

A causa de la Covid-19, la participació estarà limitada a 300 persones, i des de l’organització esperen poder completar totes les inscripcions, i no es descarta poder ampliar una mica aquest nombre si la situació sanitària segueix evolucionant de manera favorable tal com ho està fent actualment al Principat, sense cap cas actiu de coronavirus.

Jürgen Espejo destaca que “crec que sí que podrem arribar als 300 perquè serà la segona cursa de la temporada de la Lliga Espanyola, i la gent ho agafarà amb moltes ganes després del confinament”, de fet, les inscripcions van obrir-se fa un parell de setmanes, i de moment ja superen la trentena d’inscrits per a la prova. L’Olympus Race es farà només una setmana després que Grau Roig aculli l’Spartan Race, que s’havia de disputar a mitjans de juny, però que va ser ajornada a causa del coronavirus. Tot i això, els organitzadors no creuen que això pugui restar participants a la primera Olympus Race, i Espejo assegura que “al final són dues curses i dues filosofies totalment diferents. L’Spartan Race és el cap de setmana abans, i el nostre concepte és força diferenciat del seu”.

tracking