Torna el futbol

El consell de ministres dona el vistiplau al retorn de la Lliga Multisegur Assegurances a partir de diumenge vinent

Torna el futbolFAF

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El consell de ministres va aprovar ahir la represa de les competicions nacionals de futbol a partir de diumenge. Així doncs, tornara la Lliga Multisegur Assegurances amb les tres jornades que resten de la fase regular i tres més de play-off (es farà finalment a una volta i no a dos com és habitual), la Lliga Unida amb un o dos partits entre Penya Encarnada i FS La Massana per veure qui puja directament, la promoció entre el penúltim de primera i el segon classificat de segona, i les semifinals i final de la Copa Constitució Protectvall, que es disputaran el 29 o 30 de juliol.

Amb aquest retorn, hi haurà dues jornades de competició per setmana, una els diumenges (a les 11.00 i 19.30 hores per evitar els trams de més calor) i una altra els dimecres i dijous (20.30 hores). A més, a causa de l’acumulació de partits, es jugaran duels també a l’Estadi Nacional, i no només al centre d’entrenaments de la FAF a la Borda Mateu, com és habitual.

Per tal de mantenir les mesures de seguretat, els partits es jugaran a porta tancada i es realitzaran quatre tongades de tests a tots els implicats tots els dilluns i dimarts de juliol abans que es facin les jornades intersetmanals. També cal recordar que dimarts la Federació Andorrana de Futbol ja va realitzar proves PCR a futbolistes i entrenadors abans del retorn a la competició.

VALORACIÓ POSITIVA

Després de tres mesos i mig d’aturada, el retorn de la competició va ser valorat positivament pels clubs de la Lliga Multisegur consultats pel Diari, que van mostrar el suport a la decisió de poder finalitzar les diferents competicions sobre la gespa.

Pel que fa a les incògnites que suposa el retorn, per exemple amb els contractes dels jugadors que acabaven el 30 de juny, hi ha de tot. Alguns clubs estan parlant amb els futbolistes i no hi hauria d’haver problemes, mentre que altres clubs no tindran aquesta dificultat perquè els vincles amb els jugadors no acaben el 30 de juny per preveure la possible participació en competicions europees. Per últim, algunes entitats, com l’Inter Club d’Escaldes, han negociat per allargar les cessions de futbolistes, com els casos de Cristian Martínez o Jordi Betriu, a les files dels escaldencs però que són propietat de l’FC Andorra.

9.780 EUROS PER AL MANTENIMENT DE L'ESTADI

El BOPA va publicar ahir un edicte per la contractació de l’empresa Fieldturf Poligras per al manteniment de la gespa sintètica de l’Estadi Nacional per un preu de 9.780 euros. El contracte té durada fins al 31 de desembre d’enguany, però hi ha la possibilitat de renovar-lo un any més fins a final del 2021. La gespa de l’Estadi Nacional va ser substituïda la tardor passada, ja que la UEFA va advertir la FAF que si no la selecció no podria jugar-hi contra Turquia degut a la mala qualitat de la superfície que hi havia anteriorment.

tracking