x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Reportatge

Mai rodaràs sola

El teatre de les Fontetes de la Massana va sevir com a posada en escena d’Andona, un nou club ciclista creat per dones però obert a tothom.
Un instant de l'acte de presentació.

Mai rodaràs sola

Un instant de l'acte de presentació.

Fernando Galindo
Actualitzada 02/07/2020 a les 07:07
Andona va sorgir fa uns quants anys com un projecte per sortir a rodar per les carreteres del país, i després d’un temps apagat, el projecte ha tornat amb un nou horitzó, constituir-se com a club. A través d’un grup de Whats­App amb més d’un centenar de noies per sortir amb bicicleta, va sorgir la idea que s’ha acabat materialitzant. Però tot i el nom, i que estigui creat i fundat per dones, ni de bon tros és només per a elles i, com explica la presidenta, Xary Rodríguez, “és un club social ciclista fundat per dones, però està creat per a tothom”.
L’acte va comptar amb un ple a vessar, dintre del que coneixem com a nova normalitat, i les inscripcions van exhaurir-se. Entre els presents, la cònsol major de la Massana, Olga Molné, que va lloar una iniciativa que “potencia la bicicleta i també la dona”. També van estar-hi presents la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, el secretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz, o esportistes de primer nivell com Mimi Gutiérrez o els ciclistes professionals residents José Joaquín Rojas, Iván García Cortina o Edu Prades.

El lema del club és You’ll never ride alone, mai rodaràs sola, i és que un dels objectius és que ningú vagi sol en bici i que ho faci amb seguretat. I és que aquesta és una altra de les claus del projecte, donar eines i ajuda perquè un acte lúdic com anar en bicicleta es pugui fer amb total seguretat. Rodríguez, ex-corredora professional, afirma que “jo recordo les primeres vegades i el pànic que tenia, i és important la conscienciació. No només em compro la bicicleta i vaig en bici, he de conèixer els perills, i així intentarem ajudar”.
El club organitzarà diverses sortides fins a final d’any i no es descarta fer algunes competicions. Entre les sortides, per exemple, també n’hi haurà una de dedicada als joves, i encara que actualment no es planteja fer una escola de base “per la bona feina que s’està fent en aquest aspecte”, tampoc es descarta aquesta possibilitat.

Però Andona és més que sortir en bici i també fa èmfasi quant a responsabilitat social corporativa per intentar ajudar la societat, o en la formació, en aspectes com ara la mecànica o la nutrició, per exemple. Sense oblidar, això sí, aspectes com el social, amb l’objectiu d’arribar a una cinquantena de socis a curt termini.
El projecte compta amb amb ambaixadores de luxe com les esportistes Margot Llobera, Mari Martínez o Marta Ballús, presents també durant la presentació a la Massana, i que van coincidir a lloar el projecte. “La gent necessita créixer i que la del seu costat creixi, i vosaltres ho feu”, reflexionava Llobera durant el seu discurs, i afegia que “és molt important que doneu visibilitat a la dona esportista des del caire de la igualtat”, mentre que Ballús va destacar que “aquest club ajudarà molt, i jo hauria agraït tenir un club així per iniciar-me”.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts