Primeres baixes

El MoraBanc confirma que Todorovic i Musli, que acabaven contracte, no seguiran a les ordres d’Ibon Navarro

Primeres baixesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Abaixat oficialment el teló de la temporada per al MoraBanc Andorra, ja es comencen a produir els primers moviments als despatxos. Tot i que no s’espera una reestructuració de la plantilla tan marcada com la del mercat d’estiu passat, sí que hi ha operacions importants que s’aniran resolent. De fet, el director esportiu del club, Francesc Solana, ja fa un temps que va posar fil a l’agulla per fonamentar el nou projecte i ahir ja va confirmar les primeres baixes. Els serbis Dejan Todorovic i Dejan Musli, que finalitzaven el contracte, no seguiran al club i els dos fan les maletes, principalment, motivats per ambicions econòmiques. De l’aler, de 26 anys, Solana va explicar que “ell ja ens va dir que no volia seguir. Les seves pretensions econòmiques són inassumibles per a nosaltres. Aquest any ha tingut una oportunitat per la lesió que va patir i nosaltres el vam poder contractar amb una fitxa inferior a la que correspon al seu catxet”. “No podem assumir el seu salari”, va afegir.

Pel que fa a Musli, Solana va ser molt clar. El pivot serbi no ha rendit al nivell que s’esperava i va comentar que el jugador “sempre ha dit que volia tornar a jugar a la Xina per guanyar diners”.

El futur de Diagne

De l’actual plantilla hi ha jugadors que acaben contracte a qui s’oferirà la renovació –Bandja Sy, Massenat, Senglin i Guille Co­lom– i sis que tenen contracte en vigor –Tyson, Llovet, Hannah, Diagne, Walker i Jelinek–, tot i que alguns dels que tenen vincle podrien decidir emigrar, com és el cas de David Walker i Moussa Diagne. Del pivot senegalès, Solana va subratllar que “és el nostre jugador franquícia. Vam construir l’equip d’aquesta temporada al seu voltant i no hem rebut cap proposta ni interès de cap club. El volem tornar a renovar perquè volem que segueixi sent el nostre màxim referent i que segueixi creixent amb nosaltres”. Diagne encara té un any amb el MoraBanc Andorra tot i que compta amb una clàusula de sortida de 100.000 euros que expira el 7 de juliol vinent. A més, Solana va reconèixer que aquest mercat d’estiu el club no anirà al tempteig per cap jugador. La situació econòmica i els esforços de la cúpula per mantenir el pressupost faran que les propostes que es presentin als jugadors que es volen renovar siguin totes amb una reducció salarial per adaptar-les a la nova realitat. A banda de Hannah, el club també buscarà al mercat un altre base pur per tenir més equilibri i per complementar els altres combo guards. El director general del MoraBanc també va reconèixer que Tunde Olumuyiwa, que va reforçar l’equip tricolor a la fase final de València i que ha deixat un bon sabor de boca, “s’ha guanyat tenir l’oportunitat que ens ho plantegem [la seva continuïtat]”. No és, ni de bon tros, la primera opció per reforçar el joc interior, però depenent de com vagin els moviments podria encaixar en el dibuix final de la plantilla.

Finalment, Solana va voler posar “una nota alta a la temporada”, que ha estat, novament, un any “de creixement i consolidació del club”. En aquest sentit, va destacar la voluntat de l’entitat de “treure sempre el cap on, per pressupost i història, no ens toca”.

tracking