El Baskonia, campió de la Lliga ACB en un final molt obert (67-69)

En un final de partit taquicàrdic i absolutament obert, el Kirolbet Baskonia es va proclamar campió de la fase final de la Lliga Endesa i, d’aquesta manera, torna a assaborir el títol de l’ACB 10 anys després. Higgins, al darrer alè, va tenir al seu canell la victòria per al Barça, però el seu llançament des dels 6,75 es va passejar per, finalment, ser escopit per l’anella. L’equip vitorià va basar el seu triomf en la defensa, en el rebot i en la inspiració del base argentí Luca Vildoza amb 17 punts i 20 crèdits de valoració. Els de Dusko Ivanovic van saber patir per, anant a remolc, remuntar en l’últim quart i aguantar el tipus davant un Barça perdut en atac, amb Mirotic eliminat, i que no va saber frenar ni el propi Vildoza, ni Tornike Shengelia (14 punts), ni Ilimane Diop. El Barça es va anotar el primer parcial (17-16) i Heurtel, el màxim anotador blaugrana amb 21 punts, va agafar el volant de les hostilitats al segon quart. El Baskonia va aconseguir aturar l’escletxa amb el seu creixement des de la defensa i el contraatac per anar només sis per sota a la mitja part (39-33). Malgrat la inspiració de Vildoza, el talent del Barça va permetre als de Pesic arribar al darrer quart amb tot per decidir (51-51). La igualtat i la incertesa es van mantenir fins al darrer sospir amb tots dos equips protagonitzant un seguit d’errades i imprecisions. Dos tirs d’Oriola van empatar el partit a 10 segons, Vildoza va respondre, però Higgins no va poder evitar que el Baskonia guanyés la quarta lliga de la seva història.