Thomas Heurtel, el metrònom del Barça davant el Burgos.

Barça i València Basket es disputaran el títol de la Lliga Endesa (98-84)

ACB PHOTO
Actualitzada 29/06/2020 a les 11:27
El Barça i el Kirolbet Baskonia, jugaran demà a la Font de Sant Lluís el partit decisiu de la Fase Final de la Lliga Endesa. Els de Svetislav Pesic van aconseguir el bitllet per a la final després de superar el San Pablo Burgos, un dels equips revelació, a la primera semifinal disputada ahir per 98 a 84. L'equip blaugrana, liderat per Nikola Mirotic (18 punts), va dominar el partit gràcies a una gran efectivitat en atac que va acabar per superar la resistència burgalesa. En una gran segona part, amb Thomas Heurtel -14 punts, 11 assistències, 20 valoració- que es va afegir a la festa, el Barça va definir el partit en una actuació coral amb fins a cinc jugadors anotant 10 o més punts; Claver (10), Mirotic (18), Davies (10), Heurtel (14) i Kuric (16). A més, els blaugranes després del pas per vestidors, va fulminar el seu rival amb una defensa asfixiant i un gran encert des de la línia de tres punts -13 de 30 en tot el partit- impossible de respondre per part de l'equip de Joan Peñarroya. Al San Pablo Burgos, Benite (16 punts), Fittipaldo (11) i Aguilar (13) van ser els jugadors més destacats.
Per part seva, el Baskonia va superar l’amfitrió, València Basket (73-75), en un partit molt emocionant i ple d’alternatives. Zoran Dragic amb 21 punts i Tornike Shengelia amb 17 van ser els artífexs de la fita de l’equip vitorià. L’orgull i la confiança en les seves possibilitats va permetre l’equip d’Ivanovic tornar a trepitjar una final de la Lliga Endesa. El conjunt de Jaume Ponsarnau va aguantar fins al descans exhibint un cert avantatge parcial de 42-33, que va resultar insuficient. Sam Van Rossom, amb 14 punts, va mantenir la fe del València.