x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Bàsquet

Mirar cap endavant

El MoraBanc Andorra digereix encara el cop de quedar fora de les semifinals de l’ACB
Els jugadors del MoraBanc Andorra fan pinya abans del partit contra el San Pablo Burgos de divendres.

Mirar cap endavant

Els jugadors del MoraBanc Andorra fan pinya abans del partit contra el San Pablo Burgos de divendres.

ACB PHOTO / M. POZO
Actualitzada 28/06/2020 a les 06:48
La plantilla del MoraBanc Andorra ja es troba al país després de la decepció per com va acabar la Fase Final de la Lliga ACB celebrada a València. L’equip va estar a prop d’escriure una nova pàgina a la història accedint a les semifinals de la lliga, però la falta de consistència i de benzina al tram final del partit van truncar el somni. L’equip va arribar al Principat de matinada, on apuraran els últims dies abans de posar el punt i final a la temporada amb un sopar de comiat avui. El principal efecte col·lateral de no ser a semifinals és que l’equip finalitzarà la Lliga Endesa en novena posició, ja que tres dels semifinalistes (València, Burgos i Baskonia) estaven darrere dels tricolors quan es va suspendre la competició, i ara els avançaran. Aquest aspecte, però, no té cap mena d’importància més enllà de l’estadística, ja que l’equip va viatjar a València amb la plaça d’Eurocup ja garantida per a la temporada vinent.
Tot i que la decepció per quedar fora de les semifinals de l’ACB encara hi és, més per com va desenvolupar-se el partit que no pas per l’obligació de ser-hi, la temporada ja està acabada i és moment de fer balanç. L’equip va arribar a semifinals de la Copa del Rei, va caure al Top-16 de l’Eurocup, i era sisè a l’ACB abans de l’aturada, per això des del club valoren positivament aquest curs. En aquest sentit, el president Gorka Aixàs va manifestar a les xarxes socials que “acabem una temporada novament on no hem parat de créixer. Hem arribat a semifinals de la Copa i hem estat a tres partits de guanyar una Lliga Endesa, a més, ens hem classificat per quart any consecutiu per l’Eurocup”, i va cloure que “increïble l’esperit del nostre equip i tècnics, sou molt grans, gràcies!”. També va valorar el curs el director general, Francesc Solana, que va assegurar que “ara estem decebuts, però amb el pas dels dies espero treure aquesta sensació”, i va afegir que “hem estat en la bona línia dels últims temps, som un club que no posem excuses, vivim de la nostra realitat i intentem superar-nos tots els dies”. Per últim, Solana va assenyalar que “ara estem tristos, però amb el pas dels dies veurem que hem fet una temporada més en la línia de ser competitius, de treure el cap on no ens esperen i representar Andorra, que és el que més orgull ens fa tenir”.

També van arribar valoracions des del parquet, on un Ibon Navarro encara força tocat va afirmar que “estem fotuts i potser no sigui gaire objectiu, la valoració és bona, o potser d’aquí a uns dies molt bona, però ara mateix estem molt fotuts”. A més, el tècnic va declarar que “tant de bo no sigui històrica i d’aquí a poc ho fem millor, però molts s’haurien canviat per nosaltres”. Per últim, Dejan Todorovic va afirmar que “a nivell d’equip estem contents, no tant per resultats, però en general estem contents i esperem poder tornar a jugar tots junts”.

Compte enrere per a la 20-21
Amb la temporada actual ja acabada, és moment de preparar la següent, un curs ple d’incògnites a nivell de l’ACB. Abans que res, per saber si la competició serà de 18 o de 20 equips, i també per les conseqüències econòmiques que tingui la pandèmia en els clubs.

També hi ha dubtes a nivell de plantilla, ja que el MoraBanc té només sis jugadors amb contracte de cara al curs vinent. A més, un d’aquests és Moussa Diagne, amb diverses nòvies al bàsquet espanyol i europeu, i que possiblement acabarà sortint. El primer pas, però, serà valorar a quin dels jugadors que acaben contracte s’inscriu al dret de tempteig, per intentar que segueixin al club.
 
NIKOLA MIROTIC GUANYA L'MVP DE LA TEMPORADA
L’aler pivot de l’FC Barcelona, Nikola Mirotic, va ser designat com a millor jugador de la Lliga Endesa 2019-2020. El jugador montenegrí va ser el més votat per la premsa, entrenadors i jugadors, mentre que els aficionats van decantar-se per Facundo Campazzo. Amb aquest trofeu, Mirotic aconsegueix el seu segon MVP després d’haver-lo guanyat el 2013 com a jugador del Reial Madrid. A més de Mirotic, el millor equip de l’ACB el formen Facundo Campazzo (Madrid) Klemen Prepelic (Penya), Axel Bouteille (Unicaja) i GioShermadini (Tenerife).
Etiquetes
7
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts