x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
olimpisme

Vistiplau per celebrar els Jocs el 2025

Els petits estats es mostren favorables a la proposta andorrana i a l’octubre hi haurà la decisió
Acte d'entrega dels premis a la seu d'Andbank.

Vistiplau per celebrar els Jocs el 2025

Acte d'entrega dels premis a la seu d'Andbank.

M. B.
Actualitzada 27/06/2020 a les 07:45
L’assemblea de Comitès Olímpics dels Petits Estats va mostrar-se favorable a la proposta del Comitè Olímpic Andorra que el Principat aculli els Jocs dels Petits Estats d’Europa el 2025, tal com va explicar el president del COA, Jaume Martí. Andorra havia d’acollir la cita l’any vinent, però el comitè va decidir suspendre la cita degut a les conseqüències econòmiques derivades del coronavirus, i també a la incògnita de la preparació que podrien tenir els esportistes. La cita del 2023 ja estava adjudicada a Malta i la del 2027 a Mònaco, i és per això que el COA va proposar que Andorra fos la seu del 2025, una proposta que va rebre un bon feedback dels altres estats.
Fa unes setmanes va haver-hi una reunió telemàtica en què es va presentar la proposta i el president del COA, Jaume Martí, va explicar que “tothom va mostrar-se d’acord perquè els Jocs dels Petits Estats siguin a Andorra el 2025 sense problemes”. Durant aquesta trobada també van plantejar al COA el motiu per no fer la cita el 2023 i Martí va explicar que “som conscients del que suposa fer uns Jocs i no volíem fer-li la guitza a Malta”. A més, va afegir que “si ho canviàvem tot no els fèiem cap favor i els petits estats no deixem de ser amics entre nosaltres, i com que ells ja ho tenien tot muntat no volíem desmuntar tot el que ells ja havien preparat”.

Martí també va pronunciar-se sobre una possible reelecció a la presidència del Comitè Olímpic Andorrà i va manifestar, entre riures, que “la veritat és que no ho he ni pensat, és cert que començo a ser gran, però encara no tenim res definit”. Les eleccions haurien de ser al desembre o gener, però l’endarreriment dels Jocs Olímpics podria fer que passessin a principi del 2021.

Homenatge a François Garcia
Per últim, el president del COA, Jaume Martí, va emocionar-se recordant François Garcia, mort per la Covid-19. El dirigent va recordar que “va ser d’una gran ajuda per a nosaltres”, i va explicar que properament se li realitzarà “un homenatge, un premi o alguna cosa”, tot i assegurar que encara no està definit.

 
PREMIS PER A CARLA MIJARES I ORIOL OLM
La seu central d’Andbank va acollir l’acte per homenatjar Carla Mijares i Oriol Olm per la participació al FOYE (Festival Olímpic de la Joventut Europea) de Lausana que va fer-se a principi d’any. El COA i Andbank van entregar un xec en metàl·lic als dos esportistes com a reconeixement a les seves actuacions.
L’esquiadora va ser sisena a l’eslàlom celebrat a Suïssa i aquesta posició li ha suposat un premi de 6.000 euros. Pel que fa a l’esquiador de muntanya, la vuitena posició que va aconseguir a la cursa esprint li va suposar un premi de 4.500 euros.

El president del COA, Jaume Martí, va felicitar els dos esportistes i va declarar que “no és molt, però aquesta quantitat pot ajudar en els temps que corren persones com vosaltres que segur que en el futur sereu representants amb nivell de l’esport andorrà”. De la seva banda, el sots-director general de banca país d’Andbank, Josep Maria Cabanes, va assenyalar que “quan el COA ens va proposar col·laborar no vam dubtar-ho perquè entra dintre de la política d’ajudar l’esport i de fer-ho també amb les joves promeses, i segur que podreu continuar lluitant”.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts