ACB LLIGA ENDESA

El MoraBanc cau i no jugarà les semifinals

El MoraBanc cau contra el Burgos en un final agònic i no disputarà les semifinals de l’ACB

El MoraBanc cau i no jugarà les semifinalsMorabanc

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El MoraBanc Andorra va desaprofitar ahir una oportunitat històrica per disputar unes semifinals de la Lliga Endesa per primera vegada. Difícilment, o potser sí, tant de bo, els tricolors tindran una opció com aquesta, però finalment va sortir creu i el Burgos va imposar-se 88 a 86. Al final, el duel d’ahir era una final, i les finals es poden perdre, sens dubte, però la situació s’havia posat tan de cara per als d’Ibon Navarro, guanyant de 16 punts i dominant amb claredat en el joc, que el pal va ser encara més gran. Peñarroya ja havia demostrat durant la seva etapa com a tricolor que els seus equips no es rendeixen mai, i ahir el MoraBanc ho va comprovar en primera persona.

Sent realistes, les expectatives amb què l’equip viatjava a València no eren gens altes veient les baixes importants de Diagne i Musli, i sabent també que Tyson Pérez estava tocat i que gairebé no havia pogut ni entrenar. Per això també la il·lusió després del mal inici de competició era tan alta veient com s’havia recuperat l’equip. El MoraBanc venia quallant una gran temporada (amb la petita taca del Top-16 de l’Eurocup) fins a l’aturada pel coronavirus, i ahir no va poder posar la cirereta del pastís que hauria fet que una gran campanya acabés sent una d’històrica.

El duel va arrencar intens, amb ritme, i amb ratxes per a un equip i l’altre, amb el MoraBanc Andorra comandant en el marcador gairebé d’inici liderat per Massenat i amb una gran defensa en l’àmbit col·lectiu, que provocava moltes dificultats al conjunt de Joan Peñarroya. Els burgalesos van posar una marxa més en defensa, però va trencar-ho Jelínek amb tres triples seguits que tancaven el primer quart amb avantatge tricolor (17-22). Un parcial de 6 a 0 del Burgos tornava a posar els de Peñarroya per davant, però els tricolors responien amb una de les armes favorites, el triple. I a partir d’aquí van trencar el partit fins arribar als 16 punts de diferència i mostrant un gran nivell de joc sobre el parquet, però un espectacular triple de McFadden des del mig del camp va deixar el marcador en 40 a 53 al descans, amb un avantatge clar per als tricolors, però sense res tancat veient algun dels precedents.

La segona part arrencava amb l’expulsió de Fitipaldo, però lluny de servir per donar més energia al MoraBancva esperonar el Burgos. A més, Peñarroya va plantejar una zona que va descol·locar els tricolors i va posar el Burgos a només cinc punts, tot i que una embranzida final tricolor liderada per Tyson Pérez amb vuit punts pràcticament seguits va deixar deu punts de marge favorables als homes d’Ibon Navarro (62-72). I a partir d’aquí va arribar el naufragi final, amb un Burgos endollat en el tram final i que va acabar sentenciant el duel amb un gran triple de Bassas a 14 segons del final, a més del copet d’ajuda dels àrbitres, que després d’assenyalar nou faltes als dos equips a la primera part van xiular-ne 17 al MoraBanc a la segona (per només nou al Burgos) que van dur el conjunt de Peñarroya 28 cops al tir lliure per només 12 dels tricolors. Senglin van tenir bola per empatar, però va fer unes passes que van ser el resum de la segona part del MoraBanc, amb més pèrdues que encerts.

La temporada 2019-2020, la del coronavirus, ja és història, i no pas tant històrica. Ara toca mirar cap al futur.

LES CLAUS

El triple

El llançament des de la línia de tres punts va explicar, en bona part, la gran primera meitat, i el percentatge va caure a la segona meitat del 50 al 37 per cent.

La zona

La defensa que va plantejar Joan Peñarroya a la segona meitat va desconcertar els jugadors del MoraBanc Andorra, tot i que després van poder tornar a entrar dins del partit.

Les faltes

Després d’un nou a nou en faltes a la primera meitat, els àrbitres van castigar excessivament el MoraBanc a la represa amb 17 personals, gairebé el doble que les nou xiulades al Burgos.

El MoraBanc cau i no jugarà les semifinals

tracking