ACB LLIGA ENDESA

Guanyar... i esperar

El MoraBanc Andorra es juga classificar-se per a unes semifinals de la Lliga Endesa per primer cop a la història

Guanyar... i esperarACB PHOTO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sona a tòpic, però el MoraBanc Andorra té avui una cita amb la història. Acostumat des de l’arribada d’Ibon Navarro a disputar semifinals (la temporada passada la de l’Eurocup, o aquesta la de la Copa del Rei), l’equip pot fer avui un pas més i classificar-se per jugar-ne unes de la Lliga Endesa. Les càbales són fàcils, el MoraBanc ha de guanyar sí o sí el San Pablo Burgos (15.30 hores) i després haurà d’esperar i posar-se la samarreta del València Basket perquè el conjunt taronja derroti l’Herbalife Gran Canària (18.30 hores). No hi ha més combinacions possibles i tot el que no sigui aquesta doble victòria significaria el punt final de la temporada tricolor.

Però per mantenir vives les opcions de ser a semifinals s’ha de començar la casa pels fonaments i guanyar el Burgos, una de les revelacions de la Lliga Endesa aquesta temporada amb l’arribada de Joan Peñarroya. El vestidor és conscient que no serà gens fàcil perquè el Burgos també es juga ser a semifinals i Nacho Llovet va manifestar ahir que “ells estan jugant molt bé, estan fent un gran torneig i serà un repte complicat, segur”. A més, va afegir que les claus passen per la defensa tricolor perquè “som un equip que hem de defensar molt dur per després córrer en atac i hem de ser durs físicament”. A més, sobre la millora de l’equip, el jugador català va assenyalar que “la clau ha estat estar molt concentrats i molt ficats, a més, en els dos primers partits ens va faltar encert”. De la seva banda, el tècnic ajudant, Paco Vázquez, va explicar que “hem de jugar el nostre joc com hem fet els darrers dos partits pensant que en els anteriors vam oferir una imatge que no és la nostra”, i va refermar que “el Burgos és un rival que juga amb alegria, que està fent un gran joc i sabem que tindrem un partit molt difícil”.

Tot i que l’equip no depèn al cent per cent de si mateix, l’única manera de seguir endavant és vèncer, per això Nacho Llovet va voler aïllar-se del duel del València i va assenyalar que “l’única evidència és que si perdem no estarem a semifinals, així que hem de guanyar”, tot i admetre posteriorment que “el València és favorit ja que necessita la victòria”.

PENDENTS DE L'ESTAT FÍSIC DE DEJAN TODOROVIC, QUE PODRIA JUGAR

Dejan Todorovic podria ser la principal novetat del MoraBanc Andorra de cara al partit d’aquesta tarda. L’aler serbi es va perdre el duel contra el Reial Madrid pel cop que va patir al matx contra el Saragossa i serà dubte fins a l’últim moment per intentar ajudar l’equip a aconseguir una classificació històrica.

tracking