El MoraBanc desaprofita una oportunitat històrica (88-86)

Els tricolors han arribat a dominar de 16 a la primera meitat, però s'han desfet a la segona part i no seran a les semifinals de l'ACB

El MoraBanc desaprofita una oportunitat històrica (88-86)ACB PHOTO

El MoraBanc Andorra ha caigut 88-86 contra el San Pablo Burgos i no jugarà les semifinals de la Lliga Endesa. Els tricolors han fet una gran primera part on han arribat a manar per 16 punts, però una mala segona meitat, especialment a l'últim quart, han acabant condemnant els homes d'Ibon Navarro.

Tots dos equips han començat amb un pèl de nervis conscients de la transcendència del partit, però ja des del primer moment els tricolors s'han situat per davant. El Burgos ha reaccionat capgirant el marcador, però Jelínek, amb tres triples seguits, ha tornat a posar el MoraBanc Andorra manant (17-22). Els del Principat s'han anat sentit més còmodes al parquet, sobretot des de la línia de tres, i han arribat a posar-se 11 punts amunt a l'equador del segon quart. El Burgos han tingut un tímid apropament, però els tricolors han tornat a treure l'artilleria arribant al descans 40-53 amb vuit triples.

A la represa el duel s'ha posat de cara pel MoraBanc amb l'eliminació de Bruno Fitipaldo, però ha semblat que això esperonava al Burgos i no pas als tricolors, que han tingut la típica empanada de cada partit i han vist com els de Peñarroya s'arribaven a posar a només cinc punts, tot i que una lleugera millora liderada per Tyson Pérez amb sis punts seguits han donat deu punts de marge abans de l'últim quart 62-72. Els tricolors han sortit força malament a l'últim quart amb moltes pèrdues i mostrant-se imprecisos, qui sap si pel vertigen d'estar a prop d'una semifinal, i el Burgos ho ha aprofitat per posar-se a només quatre punts, a més, els tricolors estaven en bonus i qualsevol falta portava el Burgos a la línia de tirs lliures.

El matx ha entrat al tram final totalment igualat (78-81), i els burgalesos han aprofitat la bona inèrcia per posar-se per davant 82-81 a minut i mig pel final, i quan el partit estava empatat a 83, Ferran Bassas ha fet un triple estratosfèric a falta de 14 segons que ha acabat sent definitiu, tot i l'empenta final del MoraBanc Andorra.