x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
ACB LLIGA ENDESA

El MoraBanc serà a semifinals si guanya al Burgos i ho fa també el València

Als tricolors només els serveix una combinació amb aquests dos resultats, mentre que qualsevol altra el deixa eliminat

Pallissa al Madrid per seguir optant a semifinals

Pallissa al Madrid per seguir optant a semifinals

Pallissa al Madrid per seguir optant a semifinals

ACB PHOTO
Bandja Sy esmaixant a cistella davant la mirada d'Anthony Randolph.

Pallissa al Madrid per seguir optant a semifinals

Bandja Sy esmaixant a cistella davant la mirada d'Anthony Randolph.

ACB PHOTO
Actualitzada 25/06/2020 a les 12:20

El MoraBanc Andorra ja sap què ha de fer per classificar-se a unes semifinals de la Lliga ACB per primer cop a la història, i els números són ben clars: els tricolors han de guanyar al San Pablo Burgos de Joan Peñarroya, i han d'esperar que posteriorment el València Basket es desfaci de l'Herbalife Gran Canària.
Si es donen aquests resultats, els homes d'Ibon Navarro estaran entre els quatre millors, però és indispensable la victòria del València Basket, perquè si el vencedor del segon partit és el Gran Canària, els tricolors no tindran cap tipus d'opció.


De cara al duel de demà (15.30 hores), Ibon Navarro podria recuperar a Dejan Todorovic. L'aler serbi va ser baixa contra el Reial Madrid per un cop a la cama, i serà dubte fins a l'últim moment pel decisiu partit contra el San Pablo Burgos. Precisament de cara a aquest partit, Nacho Llovet ha manifestat que "som dos equips en bona dinàmica, no crec que hi hagi cap favorit i dependrà del partit i de qui pugui portar-lo al seu terreny, ja que cada partit pot ser un món".

Homenatge
El d’ahir era un dia especial per al MoraBanc Andorra, ja que el club va jugar amb una samarreta commemorativa per homenatjar els 50 anys del club. I l’homenatge no va ser només estètic, perquè l’equip d’Ibon Navarro va regalar-se una espectacular victòria contra el Reial Madrid per 91 a 75 que deixa els tricolors totalment vius per somiar en la classificació per a les semifinals de l’ACB. Per fer-ho, el MoraBanc haurà de guanyar demà el Burgos de Joan Peñarroya i esperar altres resultats.

Els tricolors afrontaven el duel sent conscient que només els servia la victòria contra un dels millors equips d’Europa per mantenir les esperances. I el duel es complicava més, si és que no ho estava prou, amb la baixa d’última hora de Dejan Todorovic per problemes físics després del duel contra el Saragossa. Però l’equip va aïllar-se de tots els problemes i va tenir el millor inici, sens dubte, de tots els duels de la fase final que ha jugat fins al moment. Intens i solidari en defensa i provocant problemes al Madrid (va tancar el primer quart amb menys d’un 30 per cent d’encert en tirs de camp), que va fer només 12 punts en els deu primers minuts. A més, en atac, l’equip movia bé la pilota amb cinc assistències, i l’encert en el tir va dur els de Navarro a manar 19 a 12 després dels deu primers minuts.
L’inici no va ser ni de bon tros un miratge i els tricolors van seguir dominant el Reial Madrid gràcies a un inici de segon quart espectacular liderat per Hannah i Massenat, que van anotar sis punts consecutius cadascun. Pablo Laso feia rotacions a l’equip amb l’entrada de tota l’artilleria de la banqueta, com Llull i Laprovitola, però ni així els blancs estaven a gust sobre la pista, unes sensacions que es traduïen en les sis pèrdues i el baix encert dels madridistes. El MoraBanc, de la seva banda, seguia amb el seu joc, amb bons percentatges des de fora i bones accions a la zona tot i la superioritat blanca en aquest aspecte amb Tavares, i va arribar al descans 42 a 30 després d’una tímida reacció blanca amb un 1 a 7 de parcial.

A la represa, el Madrid va arrencar endollat per retallar la diferència per sota dels deu punts, però el MoraBanc Andorra va respondre amb un espectacular 3+1 de David Jelínek per tornar a obtenir un matalàs de 15 punts amb el 51 a 36. Els blancs estaven nerviosos i es demostrava amb les protestes de Pablo Laso, que es queixava del criteri arbitral, però el MoraBanc, tot i l’evident millora del conjunt madridista, no es va ensorrar en cap moment i es va mantenir ferm, liderant el joc tot i les acostaments del rival, manant per 13 punts (71-58) abans de l’inici de l’últim quart.
El Madrid, conscient que una derrota li complicava molt la vida pel que fa a les opcions de reeditar el títol, va sortir al final per a totes, però s’estavellava una vegada i una altra contra un MoraBanc que no va tenir cap tipus de vertigen i que va acabar segellant una gran victòria per mantenir la il·lusió d’arribar a les semifinals de la LligaACB.

Clevin Hannah va ser el millor dels tricolors amb 23 punts, 2 assistències i 20 de valoració, en un duel en què també va destacar Tyson Pérez amb 8 punts, 7 rebots, 1 assistència per un 19 de valoració. A més, Guille Colom va fer el seu rècord de valoració ACB amb 10 crèdits.

LES CLAUS

L’equip
A més de les baixes conegudes de Diagne i Musli, ahir no va jugar tampoc Todorovic, però la resta de jugadors van fer un pas endavant i van multiplicar-se per obtenir la victòria.


L’energia

Tot i la inferioritat del MoraBanc Andorra a la zona amb les baixes interiors, els tricolors van fer-se forts a la pintura i van dominar tant en rebots com en punts sota les anelles.

L’Encert
Els tricolors van tornar a tenir una gran tarda pel que fa als percentatges de tir, rondant el 50 per cent en llançaments de camp, mentre que el Madrid es va quedar en un 38 per cent.
Etiquetes
  • #2 GA
    (25/06/20 20:21)

    ESPECTACULAR!!!

    Respondre
  • #1 Tuga
    (25/06/20 09:12)

    Força MoraBanc

    Respondre
2
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts