Motociclisme

Andorra acollirà una doble cita del Mundial de trial masculí i femení al setembre

La FIM confirma les dates i un nou format, en el qual es treurà la qualificació al centre del poble per evitar aglomeracions de gent

El resident Toni Bou durant la qualificació de la cita andorrana del Mundial de l'any passatFMA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Si el coronavirus no provoca una nova onada d'imprevistos, Sant Julià de Lòria acollirà del 18 al 20 de setembre la tercera cita del Campionat del Món de Trial. La Federació Internacional de Motociclisme (FIM) ha publicat el calendari d'aquesta temporada, clarament afectat per la pandèmia mundial, amb un total de quatre cites, tot i que la darrera a Itàlia encara s'ha de confirmar. La Covid-19 ha portat a la FIM a variar el format de la competició. La sessió de qualificació que es feia al centre del poble el dissabte s'ha tret per tal d'evitar aglomeracions. Una altra de les novetats és que cada prova tindrà dos dies de competició per tal que hi hagin més punts en joc a cada lloc. Un altre fet destacat que ha portat aquest canvi és que Andorra també acollirà enguany el Mundial femení, el qual es tancarà al Principat i es disputarà en les mateixes dates.

Estades a l'estiu

Per altra banda, l'FMA ha anunciat que, davant l’èxit del primer campus internacional de Trial organitzat el juliol del 2019, prepara la segona edició del Trial Summer Camp del 14 al 19 de juliol a Sant Julià de Lòria, adreçat a joves entre 8 i 17 anys . La cita tornarà a tenir entrenadors de luxe, amb la presència d’alguns dels millors pilots del món, com ara Toni Bou, Jeroni Fajardo, Pol Tarrés i Miquel Gelabert. Tots els entrenaments de trial es faran a Naturlandia, i tindran una durada mitjana de cinc hores diàries. La resta d’activitats, àpats i allotjament es faran a l’Hotel Coma Bella. Entre les activitats hi ha previstes sessions de preparació física i mecànica de la moto, entre altres.

L'FMA també ha anunciat que es reprenen a partir del juliol les diverses estades de trial organitzades pels Moto Clubs afiliats a l’FMA.El Moto Club Pirineu en té previst dues per joves a Naturlandia, la primera del 20 al 24 de juliol i la segona del 10 al 14 d’agost, i l’Andorra Trial Club en té previstes dues més, entre el 27 i 31 de juliol i el 24 i 28 d’agost, ambdues entre Naturlandia i Fontaneda.

L'FMA prepara la segona edició del Trial Summer Camp

tracking