ACB Lliga Endesa

Festival (93-113)

El MoraBanc destrossa ofensivament el Saragossa amb la màxima anotació de la història del club i suma la primera victòria de la fase final de l’ACB

Festival (93-113)ACB PHOTO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El MoraBanc Andorra segueix ben viu a la fase final de l’ACB després de derrotar el Casademont Saragossa en un duel complet, més enllà dels dos o tres primers minuts, en què l’equip va tornar a demostrar el que vol ser. Tot i que la situació classificatòria segueix complicada (els tricolors haurien de guanyar Madrid i Burgos i esperar altres resultats), l’equip tindrà demà contra el Madrid (18.30 hores) una altra oportunitat per ser a les semifinals del torneig.

El guió d’inici va ser similar al dels altres dos partits, amb l’equip un pèl desubicat, especialment en atac, i es va arrencar amb un paupèrrim 2/10 en tirs de camp i 0/4 des del triple. Demanava Paco Vázquez a la prèvia que un dels objectius dels tricolors havia de ser trencar el ritme dels aragonesos, però els tricolors no ho aconseguien i el Saragossa agafava nou punts de marge gairebé només sortir aprofitant el desencert dels tricolors, però tot va canviar amb l’aparició en pista de Todorovic, que va decidir que era dia de fer-la grossa i va tancar el quart amb set punts seguits sense error (28-24).

Quan un està endollat se l’ha d’aguantar sobre la pista, i això és el que va fer Ibon Navarro amb el serbi, que va seguir amb nou punts més, amb un immaculat 4/4 des del triple. A l’encert de Todorovic s’hi van sumar Walker, Hannah, Jelínek o Guille Colom, que també van posar el seu granet de sorra des de la línia de tres, gràcies especialment a la marxa de més que van posar els homes d’Ibon Navarro en la circulació de pilota, que va permetre trobar tirs lliurats fins poder obrir un petit forat de set punts, que va acaba sent de cinc just abans del descans (45-50).

Només tornar del descans Todorovic va fer saltar les alarmes perquè havia de deixar la pista després d’uns problemes físics a la cama que van acabar quedant en no-res. Però ni en una situació així l’equip va enfonsar-se, sinó que la resta de companys van fer una passa endavant, no només en atac, sinó també en defensa. En especial amb la feina sota les anelles (tenint en compte les circumstàncies ja conegudes dels tricolors) i en la lluita pel rebot. Un aspecte liderat per la figura de Tunde Olumuyiwa, que després d’estar una mica perdut en els dos primers partits, ahir va mostrar aspectes interessants sobre el parquet amb intimidació a la zona en forma de taps, i mostres d’energia en el rebot, una energia que combinada amb la inspiració d’altres companys del conjunt tricolor en la faceta ofensiva, donaven certa tranquil·litat al MoraBanc just abans de l’últim quart (64-75).

El Saragossa no s’acabava de desenganxar, fins que primer Todorovic i després la feina col·lectiva van trencar un partit que va acabar sent una exhibició col·lectiva amb rècord inclòs, ja que els tricolors van acabar aconseguint la màxima anotació de la història del club a qualsevol de les dues etapes de l’ACB, una fita que va segellar precisament un noi de la casa, Alexis Bartolomé, amb un triple. Nit rodona.

tracking