Sense renunciar a res

L’FC Andorra prepara el proper curs amb l’objectiu clar d’entrar a la futura Segona B Pro, però sense descartar pujar a Segona

Sense renunciar a resFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Encara amb el mal regust de boca per la finalització prematura de la lliga de Segona Divisió B, l’FC Andorra ja prepara el proper curs amb una paraula que sobresurt, ambició. I és que els responsables de l’entitat tenen clar que la temporada vinent l’equip s’ha de marcar fites altes, amb l’objectiu principal de passar a la Segona B Pro (la categoria intermèdia que crearà la federació espanyola entre la Segona i la Segona B), però sense descartar mirar encara més amunt, i intentar lluitar per un ascens directe a Segona, conscients, això sí, de la dificultat d’aquesta possibilitat, ja que només quatre clubs dels 98 que disputaran la Segona Divisió B aconseguiran pujar a la segona categoria del futbol espanyol.

El president de l’entitat, Ferran Vilaseca, va manifestar que “som molt ambiciosos encara que ara estigui tot aturat i que el mercat estigui com està, però a Andorra tenim avantatge perquè estem acostumats a estius calents i estranys”, mentre que el director esportiu de l’entitat, Jaume Nogués, va destacar que “hem de ser ambiciosos i també ens hem de marcar cotes altes”. Sobre els objectius del curs vinent, Nogués va assenyalar que “quan es marquen objectius han de ser ambiciosos, i també adaptar-se al que hi ha, i si fem les coses bé potser l’ambició ens porta a canviar els objectius a la segona part de la temporada, i si podem lluitar per estar a Segona no direm que no”.

A més de l’ambició, l’altre aspecte que marcarà la propera temporada és el coronavirus, tot i que l’entitat, tal com va confessar el president, té la voluntat de mantenir el pressupost tot i els efectes de la Covid-19. “Els efectes els notarem tota la societat, no només nosaltres, haurem de sectoritzar el pressupost, mantenir la línia, i encara que patirem pel que fa a ingressos volem mantenir un pressupost semblant”, va confessar Vilaseca, que va refermar que “l’objectiu és donar seguretat i tranquil·litat a l’entitat”. El que sí que trastocarà la crisi econòmica és el projecte de nou estadi, i el màxim responsable de l’FC Andorra va admetre que “som ambiciosos i el nou camp és un element importantíssim, però la Covid-19 ha endarrerit allò que teníem en ment i volem ser financerament sostenibles pel que fa a l’estadi igual que com a club”, i va afegir que “el que volem és fer un estadi que sigui per a tot el país i la situació actual no ajuda perquè s’ha de tenir tot apamat”. De manera paral·lela, estan continuant les obres de millora a Prada de Moles, a Encamp, on s’està construint un gimnàs, i també s’estan ampliant els vestidors de la instal·lació. Per últim, el president va mostrar-se satisfet per l’evolució del club perquè “notem que la gent parla de l’FC Andorra i volem posicionar-nos”.

PERFILANT LA PLANTILLA

A més de tres mesos per a l’inici de la lliga (està prevista a l’octubre), la direcció esportiva treballa en la confecció de la plantilla. Els primers moments han arribat en forma de renovació de dues peces clau, Miguel Bañuz i Rai Marchan. El primer va manifestar que “agraeixo la confiança i intentaré tornar-la al camp i ajudar els companys”, mentre que el segon va destacar que “serà un any important, és un projecte molt ambiciós i hem de ser exigents”.

Pel que fa a la resta de moviments, Nogués va admetre que hi haurà fitxatges a totes les posicions menys a la porteria, i que “com a tots els clubs hi haurà canvis, el primer és l’aspecte esportiu, i encara que hi hagi decisions difícils les hem de prendre”.

EL CLUB VALOR POSITIVAMENT EL PROJECTE DE FUTBOL BASE I NO DESCARTA QUE CREIXI MÉS

La d’enguany era la primera temporada de l’FC Andorra amb el projecte de futbol base des de l’arribada de Gerard Piqué i des del club van fer-ne una valoració positiva. El club ha comptat enguany amb tres equips i el filial, i no es descarta que pugui créixer més, però “sense trencar-ho tot”, segons va reconèixer Jaume Nogués en referència amb la resta de clubs del país, així com amb l’Enfaf. Tot i la satisfacció per la feina feta, Nogués també va fer autocrítica i va explicar que “potser ens ha faltat que no l’hem professionalitzat tant com volíem”. De la seva banda, el president, Ferran Vilaseca, va afirmar que “volem créixer, però també conviure pacíficament amb tothom”.

tracking