El MoraBanc s'estrena a la fase final amb derrota (74-90)

El conjunt tricolor ha donat la cara durant bona part del partit, però el València ha trencat el duel al tram decisiu

El MoraBanc Andorra s'ha estrenat amb derrota a la fase final de la Lliga Endesa després de caure 74-90 contra el València Basket. Els tricolors han arrencat un pèl freds i a empentes i rodolons després de 103 dies sense jugar un partit, però alternaven moments espessos amb d'altres amb bones defenses i poder sota la zona en el rebot. El llast, però estava sent l'encert des de la línia de tres punts, amb un 0 de 6 pel MoraBanc al primer quart, mentre que el València n'aconseguia quatre dins del primer període, un encert i un parcial de 4-15 que ha fet arribar 14-22 al final dels deu primers minuts.

Els del Principat han reaccionat, i de quina manera, a la sortida del segon quart amb un parcial de 10-3 que ha obligat a Jaume Ponsarnau a demanar temps mort gràcies a un inici de període amb un encert immaculat en el triple (3 de 3 amb dos de Jelínek i un de Hannah) i amb unes quantes pèrdues dels valencians gràcies a la defensa tricolor. El València Basket intentava marxar una i altra vegada, i tot i que els tricolors s'aferraven al partit amb un gran esforç col·lectiu, els locals han arribat al descans 41-50.

A la represa el València ha posat la directa amb un parcial de 0-10 que ha donat tranquil·litat als homes de Jaume Ponsarnau fins a arribar a una màxima diferència de 16 punts. Els tricolors tornaven a mostrar-se desencertats, i algunes accions arbitrals com una tècnica per flopping o una altra a la banqueta tampoc ajudaven, però tot i això es mantenien a dintre del partit arribant a l'últim quart set punts per darrere (60-67).

Els tricolors s'han situat a només un punt (69-70) a la sortida de l'últim període, però els valencians han tornat a agafar oxigen amb una resposta de 0-5 i han acabat trencant el duel després de la desconnexió que ha patit el MoraBanc, i de l'encert de Mike Toby, Alberto Abalde i Joan Sastre que ha portat al definitiu 74-90.

Jeremy Senglin ha estat el millor dels tricolors amb 10 punts, 1 rebot, 4 assistències i 12 de valoració.El MoraBanc ja pensa en dissabte, quan s'enfrontarà a l'Herbalife Gran Canària a les 18.30 hores.