reportatge

Adaptant-se als nous temps

La pandèmia del coronavirus ha obligat els diferents campus esportius que es realitzen al país a haver de reinventar-se per adoptar les conseqüents mesures de seguretat. Tot i la situació de la Covid-19, la majoria d’estades es tornaran a fer aquest estiu.

Adaptant-se als nous tempsFACEBOOK

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra és des de fa temps terra de campus esportius durant l’estiu. Les bones instal·lacions que hi ha al país atreuen molts emprenedors que decideixen organitzar estades esportives de diferents modalitats dins de les nostres fronteres. Amb el coronavirus els campus esportius, igual que la resta d’activitats de la societat, hauran d’adaptar-se a la famosa nova normalitat i modificar alguns aspectes que fins fa no res eren totalment normals. Tot i aquesta situació derivada de la pandèmia, la gran majoria de campus se seguiran fent aquest estiu, però amb alguns canvis.

Govern va obrir la porta fa unes setmanes a les estades amb l’autorització perquè puguin celebrar-se a partir de l’1 de juliol, i els diferents organitzadors així ho faran. Un dels clàssics de l’estiu al país és el Nike Camp, que enguany arriba a la 23a edició en bàsquet, i que també fa estades de futbol (22 edicions) i futbol sala (4 edicions), cosa que representa en total que més de 18.000 joves esportistes hagin passat pel país els últims anys per prendre part d’aquest campus. Enguany el Nike Camp no faltarà a la cita, però ho farà reinventant-se, ja que a més de la seu principal d’Andorra, l’organització habilitarà quatre seus més per tal de descongestionar i apropar el campus als participants i evitar així els desplaçaments llargs. En aquestes altres seus, les estades seran només diürnes, mentre que a Andorra hi haurà també pernoctacions en hotels que ja han dissenyat un protocol de seguretat i higiene.

A més, en lloc d’allargar les estades diverses setmanes i dividir-les en torns, totes les modalitats es faran en una única setmana del 5 a l’11 de juliol. El director del Nike Camp, Juanjo Rovira, va explicar en declaracions al Diari que “hem pres mesures i ens adaptarem al que ens digui el Govern, tant el català a les seus d’allà, com amb l’andorrà per a la cita d’Andorra”, i va detallar que “treballarem en grups reduïts, que és una cosa que ja veníem fent anteriorment, i també avaluarem que els nois i noies no tinguin cap símptoma, i els prendrem la temperatura abans de començar”. Per últim, va assegurar que “havíem decidit concentrar-ho tot en una setmana i així podíem tenir més temps a l’espera de l’obertura de les fronteres”.

Un altre dels campus que s’haurà d’adaptar és el de l’Escola de Tennis Jean Ba Poux que se celebrarà a la Massana. El director del campus va explicar que “haurem de fer les sessions amb grups de 15 persones com a molt”, i va afegir, “encara que tingués, per exemple, 50 nois i noies, s’hauran de dividir en grups i a la vegada només en podré tenir 15”. A més, l’extenista assegura que “hem hagut d’adaptar-nos a una situació tan complicada com aquesta que estem vivint, i al final farem una mica el que podrem i seguirem totes les normes que s’han instaurat”.

En el que coincideixen tant Poux com Rovira és que el coronavirus no ha fet frenar les ganes dels joves de participar en els diferents campus, si no més aviat el contrari. El director del Nike Camp va assenyalar que “si bé al principi el mes de març quan va esclatar tot sí que es van paralitzar totes les inscripcions, quan ja va anar millorant tot van seguir arribant les peticions i en tenim moltes per venir”. En aquest sentit, Poux va afirmar que “nosaltres no hem notat por per part de la gent per inscriure-s’hi, si no tot el contrari, el que hem vist ha estat el neguit per quedar-se sense plaça tenint en compte que s’hauria de reduir la capacitat”, i va afegir que “el que vam fer és guardar les places en funció de l’ordre d’arribada”.

Tampoc faltaran a la cita amb l’estiu altres estades esportives, majoritàriament de futbol, com el campus de futbol femení de la Federació Andorrana de Futbol, o el que realitza l’Inter Club d’Escaldes amb la col·laboració de la parròquia escaldenca entre el 27 de juliol i el 4 de setembre. De la seva banda, l’FC Andorra encara està treballant i decidirà properament si realitza la segona edició del seu campus. A més, Escaldes-Engordany també realitzarà campus d’altres esports com el tir amb arc, bàsquet 3x3, gimnàstica rítmica i també de tenis.

Una absència il·lustre

Tot i que bona part dels campus estan confirmats, sí que hi haurà alguna absència destacada, i és que una de les estades que no hi haurà enguany és el campus d’handbol impulsat per l’exjugador de l’FC Barcelona Enric Masip, que arriba a la 22a edició i que es farà a la Cerdanya, ja que des de l’organització es va decidir fer-lo a Catalunya i no a un altre país, però de totes maneres, la voluntat que manté l’organització és que el campus pugui tornar al Principat en properes edicions. El campus Enric Masip va fer-se per primera vegada el 1998 amb un format petit, i des de llavors ja ha anat evolucionant.

Adaptant-se als nous temps

tracking