reportatge

Un país en dos dies

El ciclista resident del Bahrain McLaren Iván García Cortina ha recorregut 367 quilòmetres per totes les carreteres del Principat en 16 hores i 25 minuts.

Un país en dos diesINSTAGRAM

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Que Andorra és un país atractiu per al món del ciclisme és més que evident, només cal veure la gran quantitat de corredors professionals que viuen al Principat, i els aficionats que també pedalen per les carreteres. Un dels últims professionals a instal·lar-se al país va ser l’asturià Iván García Cortina, jove promesa de 24 anys que va realitzar una curiós i exigent repte, recórrer totes les carreteres del Principat en dos dies, fet que suposa un total de 367 quilòmetres i 11.426 metres de desnivell positiu que el ciclista va acabar fent en 16 hores i 25 minuts.

El jove ciclista va arrencar la seva aventura amb una primera jornada de 7 hores i 36 minuts amb 178 quilòmetres i 5.289 metres de desnivell. En aquest primer dia, García Cortina va començar pujant a l’estació d’Arcalís (on han acabat etapes del Tour i de La Vuelta), seguint pel coll d’Ordino o el port d’Envalira. No va tenir-ne prou i de tornada va decidir també coronar els Cortals d’Encamp i fer el tram d’sterrato fins al llac d’Engolasters que ja es va fer durant l’última edició de La Vuelta.

I si la primera jornada va ser dura, la segona no ho va ser menys, ja que el corredor va estar gairebé nou hores (8 hores i 51 minuts) sobre la bicicleta amb 189,7 quilòmetres recorreguts i 6.137 metres de desnivell positiu. En aquesta segona part del repte el corredor va pujar a Pal, Cabús, Arinsal, Beixalís, la Comella, la Rabassa i la Gallina, per posar el punt final a l’aventura. A més, durant aquesta segona jornada va fer una part del repte acompanyat com es va poder veure a les xarxes socials dels ciclistes de l’equip Movistar Eduard Prades i Eduardo Sepúlveda, que van penjar una foto rodant amb l’asturià.

En total, 367 quilòmetres, 11.426 metres de desnivell i 16 hores i mitja sobre la bici que de ben segur serviran a Iván García Cortina de cara a la temporada que està a punt d’arrencar, o almenys de tornar-ho a fer, perquè el ciclista ja va endur-se una etapa de la París-Niça a la primera part de l’any abans de l’esclat de la crisi del coronavirus. De fet, en una entrevista va confessar que creu que va passar la malaltia abans d’aquest triomf. Ara, però, ja és història, i pensa en el següent objectiu, les clàssiques d’un dia.

tracking