x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
reportatge

50 anys junts

El MoraBanc Andorra bufa avui les espelmes del cinquantè aniversari. Un 12 de juny del 1970 un grup d’entusiastes i bojos del bàsquet van posar la llavor del BC Andorra amb la creació del CB Escaldes. Mig segle després, el club tricolor batega amb més força que mai.
Gorka Aixàs, el president del MoraBanc Andorra, sosté la samarreta del 50è aniversari.

50 anys junts

Gorka Aixàs, el president del MoraBanc Andorra, sosté la samarreta del 50è aniversari.

BC ANDORRA
Un extracte dels primers estatuts del club, del 1970.

50 anys junts

Un extracte dels primers estatuts del club, del 1970.

BC ANDORRA
Actualitzada 12/06/2020 a les 07:13
El 12 de juny del 1970 un grup d’aficionats i de bojos pel bàsquet va plantar la llavor de l’actual MoraBanc Andorra, amb la creació d’una entitat petita, embrionària i que començava a caminar amb el nom de Club de Basket Les Escaldes Engordany i la direcció de Magí Maestre. Avui, assaborint probablement un dels millors moments de la seva història i en el llindar de disputar una fase final de la Lliga Endesa, el Bàsquet Club Andorra bufa les espelmes del cinquantè aniversari. 50 anys d’història, mig segle d’una evolució digna d’orgull, de fites i ensopegades, de somnis trencats i objectius mai pensats i aconseguits.
Una trajectòria en què el club ha mantingut clara la identitat, sempre irreductible i fidel, com va subratllar el president, Gorka Aixàs: “El millor que tenim i que treballem per tenir és la nostra perseverança. No es pot dir que el Bàsquet Club Andorra no pateixi ni ho hagi passat malament molts cops, però sempre trobem la manera de sortir-nos-en. I ho dic ara que estem bé, però també sabem que el món, per molts motius, pot deixar de girar com nosaltres volem. La perseverança és el que defineix el club. Hem caigut, ens hem aixecat i hem reeixit”. Aixàs va recordar que “poc es podien imaginar aquells pioners [del 1970] que el club estaria 10 anys a l’ACB, entre les dues etapes, i hauria jugat tres temporades consecutives competició europea havent arribat fins i tot a unes semifinals”. Visiblement emocionat, el president del club va voler fer “un reconeixement a totes les persones que han fet possible que avui ens trobem on ens trobem. En especial a tots els presidents que ha tingut el club abans que jo: Magí Maestre, Joan Alay, Eduard Molné, Carles Fiñana i Manel Aràjol”. En aquest punt, Aixàs va fer una menció especial al recordat “senyor Alay, a qui podríem dir que dediquem més que a ningú aquest aniversari”. Un 50è aniversari que estarà ple d’actes commemoratius però, tots ells, afectats o supeditats a l’evolució de la crisi sanitària. “La nostra idea era començar amb una gran festa i anar col·locant molts actes participatius durant la temporada i òbviament tot el que ha passat ens ha obligat a recalcular el nostre viatge del tot”, va comentar Gabriel Fernàndez, el cap de comunicació del MoraBanc Andorra. En els actes confirmats destaca la publicació d’un llibre commemoratiu sobre aquests 50 anys del club que s’espera que vegi la llum abans de les festes de Nadal. “Els llibres queden per sempre”, va afegir Fernàndez, que també va explicar que hi hauria presència diària als canals oficials i xarxes del club referent a aquesta destacada efemèride.

La primera de les iniciatives tindrà molta visibilitat, i és que el MoraBanc Andorra lluirà una samarreta vintage commemorativa dels 50 anys en el partit del 24 de juny davant el Reial Madrid a les 18.30 hores en el marc de la fase final de València de la Lliga Endesa. La peça, una rèplica de l’equipació que més anys es va portar als inicis del club, és tricolor, amb les sigles BCA al pit i amb l’escut fundacional del club. “Portarem una samarreta en homenatge a la nostra història i als pioners del club”, va exposar Aixàs.
Els actes del 50è aniversari culminaran el 12 de juny del 2021, amb una gala i un sopar en què es vol convidar personalitats de totes les èpoques del club. L’acte servirà també per escollir el cinc ideal de la història de l’entitat. Tot i les dificultats arran de la pandèmia de la Covid-19 i la crisi que tot plegat ha provocat, el president, Gorka Aixàs, va afirmar que “volem que sigui un aniversari especial i si la situació sanitària ens va donant cada cop més treva volem que tingui la versió més popular possible”.

 

L'EQUIP JUGARÀ L'EUROCUP PER QUART ANY CONSECUTIU
El MoraBanc Andorra trepitjarà terreny continental per quarta temporada consecutiva. A falta de confirmació oficial, i si no hi ha un gir copernicà a la situació, l’equip tricolor tornarà a jugar l’Eurocup la pròxima temporada. Tot i que, en principi, el MoraBanc Andorra estaria entre els 32 equips seleccionats, el president, Gorka Aixàs, no ho va voler donar per fet i va indicar que “ara els nostres sentits estan centrats en la fase final de València”. Una resolució de la Lliga Endesa que la plantilla tricolor, amb el nouvingut Babatunde Olumuyiwa i sense Moussa Diagne, comencen a preparar ja a València. Per Aixàs, “és difícil fer un pronòstic en un torneig així. Hi ha tantes variables que desconeixem tots que es fa complicat pensar més enllà. Estem delmats, però ho donarem tot”.
Etiquetes
  • #1 Julio
    (12/06/20 19:01)

    Vaig jugar als infantils del BCA,als any 80,i encara recordo,com el sr.Alay,ens pagaba de la seva butxaca,el bocata i la beguda al bar Cadi,de Pons.

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts