Seguint el pla previst

Els clubs de la lliga preparen el possible retorn al torneig amb diversos projectes

Seguint el pla previstINTER ESCALDES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els equips de la Lliga Multisegur Assegurances segueixen preparant-se després de l’autorització de les institucions per entrenar, però, això sí, cadascun ho fa a la seva manera. Després de l’excursió al pic del Casamanya de diumenge i de la jornada de revisions mèdiques de dilluns, els futbolistes del líder de la competició van realitzar ahir una sortida a l’entorn del llac d’Engolasters i del camí de les Pardines.

Tot i les crítiques rebudes els últims dies, entre d’altres pel president de la FAF, Fèlix Álvarez, que qüestionava l’escepticisme dels jugadors envers el protocol de retorn als entrenaments quan aquests mateixos futbolistes realitzaven excursions en grup a la muntanya, l’entitat escaldenca va seguir endavant amb el seu pla de retorn, que preveu que els jugadors tornin a exercitar-se als camps d’entrenament de la Borda Mateu divendres. La data definitiva per tornar a la gespa dependrà, però, dels exàmens mèdics que els futbolistes i el cos tècnic estan fent aquesta setmana i que inclou proves físiques i d’esforç a tota la plantilla per avaluar el seu estat després de 13 setmanes sense activitat.

Des del club van fer una valoració positiva d’aquest pla del preparador físic, i el tècnic, Adolfo Baines, va explicar que “han estat tres mesos sense veure’ns les cares i ens venia de gust estar junts i fer una activitat per unir-nos i preparar-nos també mentalment”, i va afegir que “l’Inter ve destacant com un club seriós i estem satisfets de la resposta del club cap a nosaltres”. Pel que fa als jugadors, Ilde Lima va assenyalar que “estic content després de més de 13 setmanes fer una activitat diferent per poder reactivar el cos”, i va cloure que “s’hauria de fer a tots els equips, nosaltres anem més enllà i és important vetllar per la nostra salut i la de tots els jugadors de la Lliga Multisegur Assegurances”.

Més enllà de l’Inter, entre ahir i avui hi haurà el retorn de dos clubs més, l’FC Ordino i la UE Engordany. Els primers van fer-ho ahir a la Borda Mateu després dels problemes d’impagaments que el club tenia amb els futbolistes, mentre que avui està previst que ho faci la UE Engordany, que en un primer moment s’havia plantat pel protocol sanitari. El director esportiu de l’entitat, Rodrigo Guida, va declarar que “si el protocol és aquest l’assumim i ja està, no hi ha problemes”, i va destacar que “si els jugadors creuen que les mesures no són adequades no hi podem fer res, nosaltres no tenim cap problema contra la federació”.

FC LUSITANS I UE EXTREMENYA NO OBTENEN LA LLICÈNCIA FAF

La Federació Andorrana de Futbol va anunciar ahir la resolució del comitè de llicències, en què destaca que ni l’FC Lusitans ni la UE Extremenya van aconseguir la llicència FAF. Tot i que això no els impedeix competir, remarca els problemes que pateixen els clubs, especialment el Lusitans, que serà formalment expulsat de la Lliga Unida d’aquesta temporada per les incompareixences un cop es pugui reunir el comitè de competició. Una resolució que s’afegeix a la sanció de la FIFA de tres mercats sense fitxar, que farà que el club no pugui incorporar jugadors fins a l’estiu de l’any vinent. Pel que fa a la Lliga Multisegur Assegurances, Inter Escaldes, Vall Banc, UE Engordany, UE Sant Julià i UE Santa Coloma van obtenir la llicència UEFA, mentre que Carroi, FC Ordino i Atlètic Escaldes, no.

tracking