Contraatac

Fèlix Álvarez es defensa de les crítiques d’alguns dels futbolistes contra el protocol de la FAF

ContraatacFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La polèmica pel retorn als entrenaments dels equips de futbol de la Lliga Multisegur va viure un nou capítol ahir amb la versió de la Federació Andorrana de Futbol, en paraules de Felix Álvarez, en què el president va fer bona la dita que la millor defensa és un bon atac, i va respondre a les crítiques dels jugadors, acusant-los de “no haver-se mirat el protocol”. A la tarda, el serial va continuar amb la valoració del secretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz, que va afirmar estar “sorprès, trist i avergonyit” per la posició d’alguns dels esportistes, i amb la resposta a les xarxes socials de l’internacional Ilde Lima.

La federació va convocar una roda de premsa d’urgència al matí per valorar la primera setmana d’entrenaments, i Álvarez va explicar que volia aclarir “algunes notícies que han sortit que són falses”, referint-se a les valoracions d’alguns futbolistes durant els últims dies sobre el retorn als entrenaments, i va afegir que “hi ha gent que opina del protocol i que el dona com a insegur i poc fiable, i després constates que ni se l’han mirat. Demanes informació i fa mal perquè s’ha treballat per fer-lo en condicions i sembla que la feina que fas no es valori, i quan veus aquesta falsedat molesta”.

El president va centrar també les crítiques en els futbolistes de l’Inter d’Escaldes, i va manifestar que “hi ha jugadors que han considerat que el protocol no és prou segur, i després veus a les xarxes que han estat d’excursió a la muntanya sense protecció ni distàncies, i més ahir [per diumenge], que era un dia dur a nivell meteorològic i on aconsellaven no sortir pel risc d’esllavissades”. El club escaldenc va preparar un pla alternatiu de retorn als entrenaments amb algunes activitats col·lectives (com aquest ascens al pic del Casamanya), o uns reconeixements mèdics complets que van passar ahir tots els jugadors abans de tornar a entrenar, en principi divendres, a la Borda Mateu. El futbolista de l’Inter Ilde Lima va respondre a les crítiques a les xarxes socials i va escriure que “m’agradaria veure en quin mitjà de comunicació he dit jo o l’Inter d’Escaldes que no volem jugar. Cadascú fa la preparació que vol i si volem anar a la muntanya ho fem, i si no volem jugar cap partit serà un problema nostre?”, a més, en una piulada anterior amb referència a les revisions mèdiques, Lima va dir que “es pot guanyar o perdre una lliga, per mi us la podeu quedar si voleu, però la salut dels esportistes està per sobre de tot, no hi ha excuses. No és molt demanar el que a tot arreu és una normalitat”.

A la tarda, el secretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz, va donar també la seva visió i va assegurar que “venim d’una situació molt delicada al país, i no és positiu que el futbol prengui el protagonisme d’aquesta manera”. Ruiz també va declarar “que s’enviï un missatge com aquests als joves em fa mal, considero que el que hem vist és que tothom volia tornar a l’activitat, i trobar-nos en aquesta situació de boicotejar protocols m’entristeix molt”. Ruiz va assenyalar que “em consta que les mesures estan a un gran nivell i que s’ha rebut la felicitació del ministeri de Salut, i sobre el motiu de les crítiques haurien de contestar aquells que es neguen a entrenar en aquestes condicions quan tothom té ganes de tornar a l’activitat”, a més de cloure que “sorprèn en una lliga que no sé si és professional o amateur perquè dona la sensació que depèn del moment és professional o amateur, es prenguin aquestes decisions”.

Sense test no es juga

El president de la FAF va confirmar que la intenció és fer tests d’anticossos, i també PCR setmanals els divendres abans de cada jornada. Aquestes proves serien voluntàries, però va explicar que “tothom que no el passi no podrà entrar a les instal·lacions ni jugar”. A més, Álvarez va cloure que es treballa amb la segona setmana de juliol pel retorn de la lliga.

EL SIDECO FC ENCAMP SERÀ "EN PRINCIPI" QUI VAGI A LA PRÈVIA DE LA CHAMPIONS DE FUTBOL SALA

El president de la Federació Andorrana de Futbol, Fèlix Álvarez, va referir-se també a la suspensió definitiva de la Lliga Viatges Pantours de futbol sala que es va decretar divendres passat, i va explicar que “en principi” serà el Sideco FC Encamp (líder de la competició amb nou punts de marge a quatre partits per acabar) l’encarregat de representar a Andorra a la prèvia de la Lliga de Campions. “A l’última reunió es va decidir no continuar perquè es juga en pavellons comunals o del Govern, i era difícil perquè el líder tenia nou punts sobre el segon i els duels directes ja s’havien fet, i els dos havien estat favorables a l’Encamp”, va assenyalar Álvarez. A més, va afegir que “els clubs van veure lògic no reprendre la competició perquè el líder, guanyant un partit, ja tenia la lliga quasi assegurada”, i va cloure que “el cost que representa reprendre els entrenaments és important tant a nivell econòmic com de personal”.

tracking