x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Futbol

Justo Ruiz critica els futbolistes que no volen entrenar

El Secretari d'Estat d'Esports ha confessat mostrar-se "sorprès, trist i avergonyit"
El secretari d'Estat d'Esports, Justo Ruiz, durant la roda de premsa d'avui

Justo Ruiz critica la posició d'alguns futbolistes

El secretari d'Estat d'Esports, Justo Ruiz, durant la roda de premsa d'avui

SFGA/JAViladot
El president de la FAF durant la roda de premsa

La FAF es defensa de les crítiques dels jugadors pel retorn als entrenaments

El president de la FAF durant la roda de premsa

FAF
Actualitzada 08/06/2020 a les 18:29

El secretari d'Estat d'Esports, Justo Ruiz, s'ha mostrat aquesta tarda contrari a la posició d'alguns dels futbolistes respecte al retorn als entrenaments i ha afirmat estar "sorprès, trist i avergonyit". A més, s'ha mostrat contrariat perquè "amb la situació en què es troba el país, que el futbol es faci protagonista d'aquesta manera i amb aquesta polèmica ridícula i que s'estigui generant tanta informació negativa". Ruiz també ha destacat que "que s'enviï una imatge als joves com aquests, em fa mal, considero que el que hem vist és que tothom vol tornar a l'activitat, i trobar-nos en aquesta situació de boicotejar protocols m'entristeix molt", i per últim, ha afegit que "em consta que les mesures de seguretat estan a un gran nivell i que s'ha rebut la felicitació del ministeri de Salut, sobre per què ha passat això, haurien de contestar aquells que es neguen a entrenar en aquestes condicions quan tothom té ganes de tornar a l'activitat, sorprèn en una lliga que no sé si és professional o amateur perquè dona la sensació que depèn del moment és professional o amateur, es prenguin aquestes decisions".
Aquest matí, el president de la Federació Andorrana de Futbol, Felix Álvarez, també ha defensat el protocol de retorn als entrenaments dels equips de futbol després de les crítiques de l’Associació de Futbolistes Andorrans. El dirigent ha manifestat que “últimament estant sortint moltes notícies falses, per exemple, hi ha gent que opina que el protocol és insegur i poc fiable, i després constates que no se l’han llegit”, i ha afegit que “sap greu perquè sembla que no es valora la feina que fas, i aquesta falsedat molesta”. Álvarez s'ha referit també a un grup de jugadors de l’Inter Escaldes, que durant la jornada de diumenge van fer una excursió a la muntanya: “alguns que han considerat que el protocol no era suficientment segur i que hi havia un risc de lesions elevat, i ahir la notícia que em va arribar era que havien estat d’excursió. No tinc res en contra, però veus que els que critiquen vagin després sense protecció ni distàncies, i en un dia dur a nivell meteorològic, no acaben d’entendre res”. Mentre que sobre els equips que han preferit no entrenar, com l’UE Engordany, o l’Inter d’Escaldes, ha destacat que “alguns no ho fan perquè ho consideren i han vist el protocol i no el veuen prou segur, altres perquè se’ls ha avisat amb poc temps”. A més, el president ha confirmat que els tests als jugadors seran voluntaris, però que qui no els passi no podrà jugar, i també que la FAF està estudiant com ajudar els clubs que estan tenint problemes per pagar els sous dels jugadors. Per últim, sobre la lliga de futbol sala, suspesa oficialment divendres, ha explicat que “en principi serà l’Encamp (actual líder) qui vagi a la prèvia de la Champions”.



Subvencions a entitats esportives

Justo Ruiz ha fet aquestes declaracions durant la presentació de les subvencions a clubs i federacions esportives de l'any 2020. El total pressupostat era de 3.428.206,77 euros (uns 40.000 euros més que l'any passat), però 514.000 euros s'han destinat a la bossa solidària per la Covid-19 per totes aquelles competicions que no s'han pogut realitzar. Així doncs, el total de subvencions és de 2.914.364,47 euros, en una curs en què la majoria d'entitats veuran reduïda la seva aportació. Entre les que augmenten, hi ha la Federació Andorrana de Tennis, que rebrà 134.200 euros, principalment per un programa a tres bandes per ajudar a Vicky Jiménez Kasintseva amb 75.000 euros. També rebrà subvenció l'FC Andorra (55.192 euros), en especial pel programa de base, ja que l'any passat no va rebre ajudes degut a la conversió en SAOE.

Etiquetes
Veure’n més
17
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts