L'UE Engordany es planta i no s'entrena més

L’equip, molest amb les mancances, exigeix que es facin els tests per poder reprendre l’activitat

L'UE Engordany es planta i no s'entrena mésFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’UE Engordany ha decidit plantar-se i no entrenar més com a mesura de pressió pel que consideren “mancances evidents” en la tornada a la feina dels equips de la Lliga Multisegur Assegurances. “Els jugadors es van trobar al centre del camp i van decidir no entrenar pels molts dubtes que hi ha en els protocols que s’han implementat”, explica al Diari el director esportiu del club, Rodrigo Guida. “Demanem que es puguin fer els tests a nosaltres i a tots els equips del país perquè estem compartint un mateix camp, un mateix espai i el risc existeix”, apunta.

Per a Guida “és evident que cada club defensa i té els seus interessos, però hi ha coses que no es poden sostenir”. En aquest sentit, comenta que “el protocol està bé i em sembla correcte, però no s’està complint ni anem al moll de l’os. Abans de començar a entrenar-se s’havia d’haver programat una prova d’esforç a tots els jugadors”. “No és normal que se’ns avisi de la tornada als entrenaments tres hores abans”, afegeix. El dirigent també lamenta que “en principi estava previst que s’entrenés a la Borda Mateu, al Comunal i a l’Estadi Nacional i, al final, ho estem fent tots al mateix camp”. A més, recorda Guida, “s’havia parlat de fer tests a tots els jugadors abans de començar a entrenar, no el PCR que és a la tercera fase, sino uns de sang per comprovar com estava tot i no s’ha fet”. Pel que fa a la demanda de les proves d’esforç “i que no s’han atès”, el director tècnic de l’Engordany explica que “la nostra doctora no entén com ens hem començat a entrenar sense haver fet cap test físic”. Per tot plegat, Guido subratlla que “hi ha gent que té família, està preocupada, tenen algun familiar que podia ser de risc i, clar, és perillós”. En definitiva, per al directiu escaldenc “no s’està seguint el protocol com realment s’havia dit. S’ha fet per alguna cosa i si es compleix rigorosament, nosaltres no tindrem cap problema per entrenar. Si hi ha tres camps, que es posin els tres camps”. L’UE Engordany no va entrenar divendres, ni ahir, però sí va decidir fer-ho avui en sessió voluntària i en un gest de declaració d’intencions, de que ells volen entrenar i perquè la decisió no repercuteixi directament al club. Per al director tècnic de l’Engordany “no estem preparats per la tornada de la lliga, perquè 10 equips entrenin en un sol camp” i també va recordar que “quan els jugadors deixen les seves bosses a la graderia estan tots junts”. L’UE Engordany té previst demà apropar postures a la federació exposant els punts que consideren que els ha portat a prendre aquesta decisió.

L’Inter s’hi podria afegir

En el descontent generalitzat que hi ha en els equips de la lliga es troba aquest nou escenari, el de no seguir amb els entrenaments, una postura a la què s’hi podrien afegir altres clubs del campionat. Alguns d’ells podrien ser els altres equips escaldencs, l’Atlètic Escaldes i l’Inter Club Escaldes, actual líder de la competició i un dels més crítics amb la situació. Tot i això, aquesta és només una possibilitat, ja que ningú de l’Inter s’ha referit a aquest extrem i, en principi, el planning traçat marca el divendres com a primer dia de treball pels homes d’Adolfo Baines. Des de l’entitat blau i negre sempre s’ha defensat la voluntat de reprendre la competició a la gespa però respectant el que ells consideren “uns mínims de seguretat”, com poden ser les proves físiques prèvies i els tests a tots els jugadors.

A més, avui es podria definir la situació d’un altre equip amb problemes, però econòmics. La plantilla de l’Ordino no cobra des que va esclatar la pandèmia i dimecres ja no van entrenar perquè cap jugador es va presentar a la Borda Mateu, assegurant que no van ser informats. Els jugadors estan convocats aquest vespre a una reunió on podrien saber si podran cobrar els tres mesos que els deuen.

tracking