x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Futbol

Preocupació

Molts jugadors de la lliga mostren el seu neguit davant els protocols i la manca de tests abans de reprendre els entrenaments
Els jugadors de l'Engordany Matias Rudler, en primer terme, i Hamza Ryahi, dimecres.

Preocupació

Els jugadors de l'Engordany Matias Rudler, en primer terme, i Hamza Ryahi, dimecres.

Fernando Galindo
Actualitzada 05/06/2020 a les 07:13
Completades les dues primeres sessions de treball a la Borda Mateu després de la reactivació dels entrenaments, la tornada a l’activitat no ha deixat del tot satisfets els jugadors. Hi ha encara molta preocupació, fins i tot indignació en molts casos, per, asseguren, com s’estan portant les coses des de la Federació Andorrana de Futbol (FAF). El principal neguit és, sens dubte, i segons ha comprovat el Diari, el fet de donar el vistiplau als entrenaments sense haver passat els tests de PCR i anticossos que, tal com assenyala el pla de la FAF, estan programats per a la fase 3. A més, remarquen la tendència a les lesions que pot provocar la situació i “no sé quina pressa hi ha per reprendre la lliga”, com és el cas del jugador de la UE Santa Coloma Cristian Orosa. “Les coses s’han de fer bé i no entenc tanta precipitació.” “Pregunta als jugadors si poden començar, que de vegades ens oblidem que és una lliga amateur. Al meu equip treballen tots”, afegeix.
Les mesures de seguretat són un altre dels principals focus de preocupació. “No estem preparats per tornar, perquè la pandèmia ha deixat molta incertesa, per la càrrega vírica que té. Espero no lamentar que s’hagi tornat”, afirma Marc Ferré, futbolista de la UE Engordany. “Les instal·lacions no són les més adients per tornar ara per ara perquè les trobo precàries per a aquest tipus de situacions”, comenta. Ferré també explica que “hi ha molta incertesa i no tinc gens clar que els protocols siguin els millors ni que tinguem una garantia de salut”.

El jugador de l’Engordany tampoc entén que “es desinfectin els vestidors de la Borda Mateu i després la primera mesura sigui no fer-los servir”. El jugador de la UE Santa Coloma Jordi Rubio destaca que “la federació ens hauria d’haver fet un test sí o sí abans d’entrenar”. A més, apunta que “després de passar els controls vam deixar les coses a la graderia i estàvem tots junts. No té cap sentit”.
Leo Maciel, jugador de l’Atlètic Escaldes, defensa que “si no hi ha interacció no és futbol. Els protocols potser estan bé però per jugar a futbol no, perquè et limita molt”. Maciel indica que “sempre hi haurà contacte si es reprèn la lliga i jo sé com estem nosaltres, però no la resta dels equips. Tampoc sé si em puc infectar la setmana que ve i contagiar algú”.

En una posició totalment oposada es troba el Vall Banc Santa Coloma. El seu tècnic, Marc Rodríguez, va assegurar que “ningú és especialista en pandèmies” i va demanar “un vot de confiança a la federació”. L’entrenador va subratllar que no entenia el neguit estès al col·lectiu de jugadors i que, per a ell, “els protocols que s’han establert són més que correctes”. A més, afegeix que “són molt semblants als d’Espanya”.

Comunicat de l’AFA
Per part seva, l’Associació de Futbolistes d’Andorra (AFA) va emetre un comunicat on mostraven el seu respecte per “la decisió presa institucionalment” de tornar als entrenaments, però “no podem compartir-la”. L’AFA entén que “en l’àmbit sanitari no es compleixen les mesures mínimes per tal de garantir la seguretat dels jugadors”. En aquest sentit, l’associació recomana al col·lectiu, a banda d’extremar les precaucions durant les sessions, que se sotmetin “a una prova d’esforç per avaluar si es troben en un estat físic òptim per a la pràctica d’esport d’alt nivell després del confinament”. A banda de l’esmentat comunicat, l’AFA va lliurar en el seu dia un reglament de la FIFA i de la FIFPro al Govern del qual lamenta que “no s’hagi fet cas ni consultat”.
Etiquetes
7
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts