x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Esquí

Els esquiadors entrenen amb el simulador

Utilitzaran aquesta eina fins al setembre, quan esperen poder fer estades de pretemporada
La FAE presenta el simulador d'esquí

La FAE presenta el simulador d'esquí

Els esquiadors entrenaran amb aquesta eina durant l'estiu per la manca de possibilitat de viatjar a llocs de neu.

Fernando Galindo
Entrenaments amb el simulador

Entrenaments amb el simulador

Entrenaments amb el simulador

Fernando Galindo
Àlex Rius provant el simulador que la FAE ha instal·lat al Centre de Tecnificació d'Ordino.

Eentrenaments amb el simulador

Àlex Rius provant el simulador que la FAE ha instal·lat al Centre de Tecnificació d'Ordino.

Fernando Galindo
Actualitzada 05/06/2020 a les 08:45
La Federació Andorrana d’Esquí va presentar ahir el simulador que ha instal·lat a l’exterior del Centre de Tecnificació d’Ordino amb la col·laboració de Govern per mantenir els entrenaments durant els mesos d’estiu, en què no serà possible viatjar a l’hemisferi sud per realitzar les pretemporades habituals. L’eina la podran utilitzar tots els equips FAE, EEBE i els clubs del país de dilluns a dissabte, mentre que diumenge serà d’ús particular per a tots aquells aficionats que vulguin provar-lo. Per fer-ho, hauran de trucar a la FAE i podran fer sessions d’una hora individuals amb un preu de cinquanta euros, o col·lectives amb un monitor i un màxim de cinc persones a trenta euros.
Els esquiadors utilitzaran el simulador fins al setembre, quan des de la federació creuen que podran realitzar alguna estada de pretemporada per començar a tocar neu. El gerent de la FAE, Carles Visa, va manifestar que “veient la situació vam veure oportú fer un reajustament de la preparació amb el cos tècnic alternant preparació física amb el simulador”. De la seva banda, el secretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz, va explicar que “des que la FAE ens va fer la proposta de portar el simulador ens vam posar a la seva disposició perquè ho veiem fenomenal, almenys els mesos d’estiu”, i va cloure que “estem encantats de donar un cop de mà i ajudar”.

El simulador no substituirà la neu, però el tècnic Nico Belcredí va assenyalar que “facilitarà la feina en molts aspectes, perquè es pot estar tota l’estona al costat de l’atleta i es pot mirar específicament el gest tècnic”. I va refermar que, “a més, els esquiadors poden concentrar-se sense els estímuls externs que hi ha a les pistes i poden centrar-se en les consignes tècniques”. De la seva banda, l’esquiador Bartumeu Gabriel va assenyalar que “es nota la diferència, però l’avantatge és que podem treballar molt bé la tècnica i veure millor les errades”.
 
VERDÚ ESPERA ESTAR RECUPERAT A L'OCTUBRE
Joan Verdú preveu estar recuperat totalment al setembre o a l’octubre, després de l’operació de genoll a què es va sotmetre al febrer. L’esquiador va estar gairebé un any sense competir per una lesió al genoll el desembre del 2018, i llavors es va optar per un tractament conservador que evités el pas pel quiròfan, però al febrer, després d’un parell de mesos de competició, va decidir aturar-se, juntament amb els doctors de la FAE, i operar-se per pal·liar les molèsties amb l’objectiu d’arrencar la propera temporada amb normalitat.

Verdú va estar present ahir a l’estrena del simulador que la FAE ha instal·lat al Centre de Tecnificació d’Ordino, on va parlar sobre la seva recuperació i va manifestar que “en dues setmanes farà ja quatre mesos de l’operació, em trobo bé i tot està evolucionat segons el previst”, i va afegir que “estem treballant bé, tinc bones sensacions i cada cop fem més activitat física”. L’esquiador també va explicar que “compto que al setembre o octubre estaré bé, si després es pot esquiar o no és una altra cosa, però llavors podria començar a entrenar i provar-me”, i va cloure que “no hi ha pressa, m’he de posar a tope físicament, que no hi hagi molèsties i no s’infli el genoll quan em posi els esquís per tornar a la competició”.
Per últim, Verdú no va voler fer declaracions sobre l’afer de la festa d’Aixirivall.
Etiquetes
  • #2 Aixi es
    (05/06/20 10:00)

    Mentres uns s'ho passen be altres pasen gana

    Respondre
  • #1 Sky Party priveee
    (05/06/20 08:58)

    Una joguina, un premi pagat amb subvencions publiques perquè entrenin els semidéus que es van saltar el confinament.

    Respondre
2
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts