El retorn de la competició, encara en suspens

El ministeri d'Esports permet el retorn dels entrenaments a partir d'avui, amb el vistiplau del ministeri de Salut

El retorn de la competició, encara en suspensINTER CLUB ESCALDES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La reactivació de la Lliga Multisegur Assegurances es manté encara en suspens i sense confirmació definitiva. Tot i que la tornada de la competició sembla que acabarà cristal·litzant, el primer pas ha de ser el vistiplau al retorn als entrenaments dels equips, un llum verd que ha arribat avui, un cop el ministeri de Cultura i Esports ho ha aprovat amb el vistiplau de Salut. S'ha validat el retorn dels entrenaments d'aquells esports col·lectius que encara no podien fer-ho. En aquesta fase, el retorn serà gradual i per tal de minimitzar els possibles contagis, es permetran les sessions de treball amb grups predeterminats i sense contacte en un mateix espai. El ministeri ha treballat amb les diferents federacions per reordenar els entrenaments i espais associats. En el seu cas, la FAF ha detallat que els grups hauran de ser de quatre esportistes i no hauran de portar mascareta, però si els membres de l'staff tècnic. Avui a les 20 h hi hauran els primers entrenaments a la Borda Mateu i els equips no podran fer ús dels vestidors. Tampoc es creuraran dos equips a la mateixa franja horària.

Reunió a tres bandes

Ahir es va celebrar una reunió tripartida entre la FAF, el ministeri d’Esports –amb la titular de la cartera, Sílvia Riva, i el secretari d’Estat, Justo Ruiz– i l’Associació de Futbolistes d’Andorra (AFA) per portar més llum a la situació i resoldre algunes de les incògnites pendents per conèixer quan es podrà reprendre la competició.

La trobada telemàtica va servir també perquè l’AFA pogués exposar al Govern i a la federació els seus neguits i plantejaments. En aquest sentit, el representant del col·lectiu present a la reunió, l’exinternacional Xavi Andorrà, va explicar que “hem pogut traslladar els nostres dubtes al voltant dels protocols sanitaris i de les problemàtiques que poden tenir els clubs a l’hora de presentar jugadors que, ara mateix, es troben a Espanya confinats”. Andorrà va afegir que “ens consta que hi ha clubs que estan convocant els seus jugadors per entrenar demà [per avui] quan a Espanya l’estat d’alarma es prorroga fins al 21 de juny i les fronteres no s’obriran”. A més, Andorrà va recordar que s’arrosseguen “problemàtiques d’impagament de jugadors des de fa mesos i que han manifestat que si no cobren, no juguen”. A més, el representant de l’AFA va aprofitar per agrair al Govern que ells sí que “hagin donat peu a aquesta reunió, ja que per part de la federació, malauradament, no ha estat així i, de fet, segueix sense reconèixer-nos”.

Han estat molts els jugadors de la Lliga Multisegur que han traslladat al Diari la seva incredulitat en veure que la majoria de sectors s’anaven obrint i el Govern no deia encara res pel que fa al futbol. On hi ha més dubtes, però, és en les garanties sanitàries, ja que tot i que la majoria estan disposats a jugar, no veuen clar que sempre es compleixin les mesures necessàries. Fins i tot, alguns posen en dubte el sistema de desinfecció que s’està duent a terme a les instal·lacions de la Borda Mateu. Els neguits al voltant dels protocols sanitaris són, ara per ara, el principal escull que fa que els jugadors tinguin reserves.

tracking