Bunqueritzats

L’ACB es reuneix aquesta tarda amb els clubs per definir les estrictes mesures de seguretat que hi haurà a València

BunqueritzatsVALÈNCIA BASKET

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ACB té programada aquesta tarda una reunió telemàtica amb els clubs en què el punt principal serà l’explicació de tota la intendència i les estrictes mesures de seguretat previstes per a la fase final de la Lliga Endesa a València.

L’Associació Espanyola de Metges de Bàsquet (AEMB) ha plantejat una sèrie de directrius que els 12 equips participants hauran de seguir rigorosament i de les quals seran avui coneixedors. La zona que acollirà la resolució del campionat, del 17 al 31 de juliol –pavelló de la Font de Sant Lluís, les pistes de l’Alquería del Basket, hotels d’allotjaments dels equips, mitjans de transport, xarxa sanitària i recursos humans–, es convertirà en un búnquer, en una espècie de bombolla aïllada de l’exterior i absolutament lliure de Covid-19 per garantir la seguretat de tothom. Els 12 equips classificats, en principi, haurien de quedar concentrats i aïllats, segons la voluntat de l’ACB i l’AEMB, sis dies abans del primer partit de la fase final. Així, l’arribada de l’expedició del MoraBanc Andorra a València serà el dia 11 i, com la resta d’equips participants, disputarà un partit amistós de preparació davant d’un rival de l’altre grup, encara per determinar. A més, en aquestes estrictes mesures estan incloses l’obligatorietat de realitzar nous tests serològics i d’RT-PCR a totes les delegacions i gent involucrada. Els pavellons on es faran els entrenaments, a les instal·lacions de l’Alquería del Basket, es desinfectaran després de cada sessió i cada equip tindrà un vestuari diferent i cada jugador tindrà un espai concret en ell. L’ACB i l’AEMB han plantejat aquestes mesures amb la voluntat que els jugadors dels diferents equips no coincideixin entre ells ni als entrenaments ni abans d’enfrontar-se als partits. La zona aïllada per a la competició és el resultat d’un pla espectacular. Dins de la seu hi haurà vàries zones acotades, sent la de competició la zona A i la més estricta i amb les mesures de seguretat més rigoroses. Aquí es trobarien les pistes de joc i entrenament i les zones sanitàries i una espècie d’hospital de campanya que s’ha preparat per a l’ocasió. Les altres zones són menys exigents pel que fa a mesures de seguretat, però, tot i això, per accedir-hi es necessitarà tenir l’acreditació corresponent. En aquest sentit, l’accés a la premsa estarà molt restringit i, si no hi ha cap canvi, només la televisió amb drets, Movistar, podrà estar present. A més, el govern espanyol encara no ha donat llum verd a la presència de mitjans de comunicació als escenaris dels partits de la fase final –per ordre estricte del Consell Superior d’Esports (CSD)– més enllà de l’estrictament necessari –Movistar– per poder oferir els partits en directe.

Calendari per fixar

Durant la trobada telemàtica s’espera que quedin fixats els horaris de les jornades de la primera fase, tot i que això depèn de Movistar. És a dir, en principi es podria conèixer el calendari dels partits que es disputen del 17 al 26 de juny, abans de les semifinals i de la final. En el ventall d’horaris per assignar, encara hi ha dubtes per saber si els partits es jugaran a les 15 hores, 18 hores i 21 hores o 15.30, 18.30 i 21.30 o, fins i tot, 16.00, 19.00 i 22.00 hores.

tracking