x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Futbol

Setmana clau

Govern, la federació i l’associació de futbolistes es reuneixen demà per prendre una decisió sobre el retorn del futbol nacional aquesta setmana
Fèlix Álvarez i Justo Ruiz, al centre, en el triomf de la selecció nacional contra Moldàvia a l'octubre.

Setmana clau

Fèlix Álvarez i Justo Ruiz, al centre, en el triomf de la selecció nacional contra Moldàvia a l'octubre.

Fernando Galindo
Actualitzada 01/06/2020 a les 06:31
Diumenge 8 de març al voltant de les vuit del vespre acabava l’últim duel de futbol que s’ha disputat al país, un FC Ordino - Vall Banc Santa Coloma de la Lliga Multisegur Assegurances que va finalitzar amb 0-3 per als colomencs. La següent jornada ja no es va arribar a disputar, i des de llavors, hi ha hagut silenci i treball des de l’ombra pensant en el possible retorn. Aquesta setmana, si no hi ha cap imprevist, hi haurà ja una decisió definitiva sobre el retorn del futbol nacional i per demà hi ha prevista una reunió entre Govern (amb la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, i el secretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz), representants de la Federació Andorrana de Futbol (FAF), amb el president Fèlix Álvarez al capdavant, i l’Associació de Futbolistes Andorrans (AFA).
Des de la FAF s’ha mantingut una postura ferma des de l’inici, i sempre han mostrat la seva voluntat de poder acabar el campionat sobre la gespa (de fet, dissabte van començar els treballs de desinfecció de la Borda Mateu), mentre que des de l’executiu no s’han pronunciat ni a favor ni en contra des de l’inici de la crisi, més enllà de demanar temps fins que millorés la situació sanitària.

On sí que hi ha més divergències és entre els col·lectius de clubs i, sobretot, de futbolistes. Pel que fa a les entitats, la majoria sí que opta per reprendre els campionats (set de les deu implicades segons una enquesta que va fer la federació), però algunes no ho veuen clar. Entre les que aposten per tornar-hi, algunes han mostrat al Diari la seva incredulitat per veure que la majoria de sectors s’anaven obrint, i el Govern no deia encara res pel que fa al futbol.
On hi ha més dubtes, però, és entre els futbolistes, que com a tot col·lectiu és heterogeni, i hi ha diferents postures, des dels que veurien amb bons ulls que es pugui acabar la lliga, a d’altres que prefereixin que el torneig es doni per acabat. Entre els arguments d’aquests últims hi ha les garanties sanitàries, ja que sí que estan disposats a jugar, però no veuen clar que sempre es compleixin les mesures necessàries. Per exemple, neguiteja que tots els duels siguin habitualment a la Borda Mateu (on només hi ha quatre vestidors grans i dos de petits), tot i que per solucionar aquest aspecte, la FAF ja ha plantejat que es jugui també a l’Estadi Nacional i l’Estadi Comunal.


EL MERCAT DE FITXATGES ES MANTÉ

Els equips del país ja saben quins seran els períodes per incorporar jugadors, unes finestres que es mantenen en les dates habituals. La primera va de l’11 de juny (s’obre tant aviat pels equips que es reforcen per les competicions europees) al 2 de setembre, i el mercat d’hivern del 2 al 31 de gener.
 
XAVIER ESPOT ES MOSTRA CONSCIENT DEL NEGUIT D'ALGUNS JUGADORS PER TORNAR
El cap de Govern, Xavier Espot, va mostrar-se “perfectament conscient” del neguit que alguns futbolistes havien manifestat per tornar a jugar, i va reconèixer que aquesta preocupació “fins i tot se m’ha traslladat personalment per part d’algunes d’aquestes persones”. A més, el líder de l’executiu va explicar que “sé que la Federació Andorrana de Futbol ha traslladat al Govern una proposta concreta, s’estan duent a terme reunions en aquest sentit, i la idea és prendre una decisió definitiva aquesta setmana per part del Govern”.

Precisament sobre aquest possible retorn de la Lliga Multisegur Assegurances i del duel entre Penya Encarnada i La Massana en busca d’una plaça d’ascens, Espot va manifestar en declaracions a Ràdio Estel que “no puc anticipar cap decisió perquè encara no està presa i perquè dependrà de les reunions que hi hagi en els propers dies”. El cap de Govern va posar per davant de tot les mesures de seguretat, i va declarar que “les persones que estan preocupades, que tinguin per segur que per damunt de tot, com hem het amb totes les decisions que hem pres, hauran d’estar validades des del punt de vista sanitari, i no farem res que pugui comprometre aquest vessant”. Per últim, va cloure assegurant que “intentarem, amb encerts i desencerts, prendre la millor decisió per a tothom”.
Etiquetes
Veure’n més
14
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts