Retorn al setembre

La Lliga d’Occitània i el comitè departamental de l’Arieja treballen per reprendre les competicions el dia 20

Retorn al setembreXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Lliga d’Occitània i el comitè departamental de l’Arieja de la Federació Francesa de Rugbi (FFR) han reunit aquesta setmana tots els clubs de la seva zona, entre els quals el VPC Andorra, per analitzar la situació actual de l’esport després de la crisi del coronavirus i, sobretot, per parlar del futur, i amb una data entre cella i cella a l’horitzó, la del 20 de setembre. Si la situació de la pandèmia segueix millorant com ho està fent, aquest és el cap de setmana escollit perquè arrenquin les competicions després de la suspensió de sis mesos per la Covid-19.

La trobada telemàtica va estar comandada pel president de la federació gal·la i exministre d’Esports de França, Bernard Laporte, i es van exposar els diferents escenaris previstos per al retorn al rugbi, des del més positiu, el d’arrencar el 20 de setembre, fins a un altre de més catastròfic, que suposés no poder disputar la propera temporada. Enmig, diverses opcions, com ara començar els campionats a mitjan novembre o el 10 de gener. A més, des de l’ens federatiu es van mostrar confiats que els campionats es puguin reprendre amb “entre el 50 i 80 per cent del públic”, tot i que en el cas del VPC això ho decidiria el ministeri de Salut.

Sí que va quedar clar, en canvi, que la represa de les competicions serà amb les normes de tota la vida i no amb la proposta que va presentar la federació internacional (World Rugby), per intentar reduir el contacte entre els jugadors durant els partits. Aquesta proposta de modificació de les regles està centrada sobretot per les categories d’elit, ja que en les divisions inferiors moltes d’aquestes accions estan restringides per seguretat.

Durant la trobada virtual també es va parlar de la composició dels grups, que s’acabarà fent durant la segona quinzena de juny entre els 36 equips, inclòs el VPC Andorra, que disputaran la Lliga d’Honor. Segons va explicar la direcció als clubs, la voluntat és apropar els grups per intentar que hi hagi rivals de proximitat i que es puguin viure derbis entre equips propers. A més, també es tindrà en compte per acabar d’establir les diferents lligues si els clubs tenen equips de reserva, ja que moltes de les entitats han tingut problemes per tenir-ne, i s’intentarà agrupar els que sí que en tinguin per fer també la lliga de reserves.

D’altra banda, a la reunió es van presentar també les sis fases d’entrenaments abans del retorn als partits. El VPC Andorra, però, no entra estrictament dintre d’aquest protocol de la federació i espera notícies del ministeri de Salut. En principi, a partir de la setmana vinent podran arrencar els entrenaments d’esports col·lectius (Justo Ruiz va assegurar fa uns dies que aquests serien els últims a tornar), i en principi l’equip entrenat per Jonathan Garcia Xepi i David Kirikàixvili ja podrà exercitar-se des de la setmana vinent, això sí, amb restriccions. Els entrenaments seran individuals i els jugadors no podran compartir la pilota durant aquest inici, en espera de l’evolució de fase.

MANTENIR EL BLOC I ELS JOVES, I ESPERAR PER LES ALTES I BAIXES

Amb la situació actual, la feina als despatxos ha quedat totalment aturada i l’entrenador del VPC, Jonathan Garcia, Xepi, va explicar que “era una mala època, tothom tenia altres coses, i quan es pugui tornar ja començarem a mirar coses”. A més, el tècnic va destacar que “primer mirarem de tancar tot el de la casa que ja tenim i després veurem si hi ha baixes, i també si ens fa falta alguna cosa per reforçar-nos”. A més, un dels pilars de la plantilla tornaran a ser els joves, tal com va reconèixer Xepi, que va destacar que “són molt importants, és bo tenir joves que representin el club i vinguin des de baix, aquesta temporada ja n’hem tingut uns quants i ha donat un bon resultat”.

tracking