Escepticisme amb València

El president del MoraBanc, Gorka Aixàs, es mostra sorprès perquè sigui la proposta que té una puntuació sanitària millor

Escepticisme amb ValènciaACB PHOTO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ACB es reuneix aquesta tarda per decidir la seu de la fase final de la Lliga Endesa si és que s’acaba realitzant, ja que avui no es decidirà si es juga o no, una resolució que s’espera per a final de setmana. València té tots els números per acabar convertint-se en l’epicentre del bàsquet espanyol, una decisió que ni de bon tros té unanimitat i que ha suscitat algunes veus discordants, l’última la del president del MoraBanc Andorra, Gorka Aixàs.

El dirigent tricolor va mostrar-se sorprès per l’alta valoració de la capital del Túria en el concepte sanitari (va ser la primera), i va assegurar que “em sembla xocant que València sigui la primera en el rànquing sanitari”, a més d’afegir que “hauria de prevaldre el criteri sanitari i la seguretat que ofereix Andorra no la té cap altra candidatura”. A la trobada virtual de divendres passat, l’ACB ja va proposar que la fase final es fes a la Fonteta, amb el suport de l’Alquería del Basket, instal·lació del València Basket amb 15.000 metres quadrats i 13 pistes, però l’oposició de clubs com Barça, Madrid o Baskonia va evitar que ja es confirmés com a seu. En aquesta reunió, la candidatura valenciana va liderar tots els apartats de les bases, i Aixàs va explicar a la COPE que “crec que no vam tenir tota la informació, perquè que València sortís primera a tots els rànquings no em sembla possible, especialment en el sanitari”, a més de reiterar que “em sembla xocant que València sigui primera, perquè ningú sap què passarà en unes setmanes i s’ha de valorar la situació actual”.

El president tricolor va tornar a defensar la candidatura del Principat i va argumentar que “a Andorra tornarem aviat a una vida el més semblant possible a la normal, cosa que no passarà a cap altra de les candidatures”. També va mostrar-se en la mateixa línia el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, que a la compareixença diària per analitzar la situació de la Covid-19 va assenyalar que “la d’Andorra és una excel·lent candidatura perquè donem unes garanties de seguretat que a pocs llocs del món poden donar”, i va cloure que “ens hem cribrat tots, coneixem el virus, tenim unes instal·lacions excel·lents i som bons candidats, però al final no som nosaltres qui decidim”. Per útlim, Nacho Llovet també va pronunciar-se sobre le debat de la seu, i va declarar que “no puc parlar d’altres instal·lacions o de les garanties d’altres seus, però estant aquí sabem de primera mà que les garanties sanitàries serien màximes i tant de bo es fes aquí”.

El principal problema de la candidatura d’Andorra, o punt fort de la valenciana, és l’econòmic, ja que a la proposta de València, el propietari de l’equip, Juan Roig (amo també de Mercadona), corre amb les despeses de tots els equips participants, una xifra que rondaria els dos milions d’euros. Precisament en aquest sentit, Aixàs va declarar que “econòmicament no tenim el potencial que pot tenir el patró del València Basket, però això no hauria de prevaldre”.

LLOVET CREU QUE S'HA DE JUGAR PER "UNA OBLIGACIÓ CONTRACTUAL I TAMBÉ ÈTICA"

Nacho Llovet va mostrar-se contundentment favorable sobre la possibilitat que es reprengui l’ACB, i va manifestar que “si tenim el permís sanitari d’Espanya i d’Andorra en tenim l’obligació tant contractual com ètica”. Tot fa apuntar que la competició s’acabarà amb el format renovat, però les últimes hores estan apareixent algunes veus contràries a aquest aspecte, especialment dels equips grans. L’aler-pivot català també és vicepresident del sindicat i va agregar que “si tenim possibilitats, el que volem és exigir les màximes garanties en l’àmbit sanitari, i tenim l’obligació ètica de cara a la societat que també treballa de fer la nostra feina”, i per últim, va cloure que “és el que ens agrada i personalment en tinc moltes ganes. A veure si la lliga ho confirma i podem entrenar ja amb una visió i un objectiu de futur clar”. Llovet va analitzar també el retorn als entrenaments en grup que es va produir dilluns. De moment aquestes sessions es fan en grups de sis jugadors que s’alternen al Poliesportiu per no coincidir, i va afirmar que “estem anant a poc a poc, cada setmana hem anat incrementant temps, dies i intensitat, i aquest era el següent pas lògic”. A més, Llovet va mostrar-se satisfet per aquest retorn i també va destacar que “ara recuperem el joc grupal i les sensacions de córrer per tota la pista, passar la pilota i tornar a jugar a bàsquet, que és del que tenim ganes”. Per últim, va referir-se al format que va aprovar l’ACB, i va assegurar que “serà diferent però crec que pot ser divertit per a l’aficionat perquè dona peu a moltes sorpreses i et jugues el títol a un partit”.

tracking