reportatge

El nou pàdel

Govern autoritza la pràctica d’aquest esport des de dilluns, però amb algunes restriccions com l’obligatorietat de jugar sempre amb el mateix company o evitar les salutacions.

El nou pàdelARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El dia 1 de juny el país recuperarà el més semblant a la vida normal amb el retorn d’algunes activitats com la restauració o la cultura, i també serà el dia del retorn d’algunes activitats esportives com el cas del pàdel, que de moment no es pot practicar en estar considerat una activitat d’equip. L’executiu autoritza aquesta pràctica des de dilluns vinent a l’aire lliure i per parelles, no només per a adults, sinó també per a menors de 16 anys sempre que juguin amb membres del nucli familiar.

Però el retorn no serà del tot normal, o almenys no serà com abans, ja que s’hauran de respectar diverses mesures per reduir la possibilitat de contagi del coronavirus. Segons el protocol que va remetre la secretaria d’Estat d’Esports als clubs amb pistes de pàdel, la primera normativa és que s’haurà de jugar sempre amb el mateix company, fet que impossibilita, per exemple, els tornejos tipus americana, que consisteixen a anar canviant de parella al llarg del campionat. A més, els jugadors tampoc podran fer, en aquest nou pàdel, una cosa tant habitual com saludar-se amb el company o amb els rivals a l’inici, al final o durant el partit, ni tampoc podrà haver-hi canvis de pista mentre s’estigui disputant el matx.

El protocol també obliga que totes les pistes disposin de quatre solucions hidroalcohòliques en zones on afectin el mínim possible el joc, i també s’estableix una normativa per netejar les parets de vidre de les pistes de pàdel. Al final de cadascuna de les jornades serà obligatòria la neteja dels vidres amb productes desinfectants, i també es recomana fer-ho després de cadascun dels partits que es disputin en una pista, així com cada vegada que un dels jugadors tingui contacte amb aquesta superfície durant una de les accions del joc.

tracking