Embolic a la vista

La federació espanyola dona per acabada la LEB or i proposa que Valladolid i Guipúscoa siguin equips d’ACB

Embolic a la vistaBC MORABANC ANDORRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El bàsquet s’encamina cap a una Lliga Endesa de 20 equips la propera temporada i a un nou xoc entre ACB i FEB després de la decisió presa ahir per la Federació Espanyola de Bàsquet de donar per acabada la LEB or i proposar l’ascens del Carramimbre CBC Valladolid i del Delteco Gipuzkoa Basket.

Tant l’ACB, en paraules del seu president, Antonio Martín, com bona part dels clubs, entre els quals el MoraBanc, han mostrat la seva oposició que hi hagi dos ascensos des de la LEB, ja que suposaria incrementar el nombre d’equips a la màxima competició en un moment d’incertesa. Els arguments van des de l’econòmic, com més equips hi ha menys diners a repartir, fins al calendari, ja que el proper serà un curs complicat que acaba amb un Preolímpic i uns Jocs, a més de la voluntat ja expressada fa anys pels grans de reduir el nombre d’equips per donar prioritat a la competició europea. De la seva banda, des de la FEB s’escuden en el conveni que tenen signat amb l’ACB i que estableix que cada temporada ha d’haver-hi dos ascensos. El camí, però, serà llarg, ja que han de ser els mateixos clubs de l’actual Lliga Endesa en una assemblea qui acceptin la inclusió de Valladolid i Guipúscoa com a membres de ple dret, a més que les dues entitats han de reunir el pressupost per competir a la màxima categoria del bàsquet espanyol.

En espera de novetats, els dos nous equips d’ACB ja van manifestar la seva intenció d’anar fins al final per disputar l’any que ve la Lliga Endesa. Des del País Basc els representants del Guipúscoa ja van avisar que anirien als tribunals si la Lliga Endesa no els acceptava, mentre que el Valladolid va arribar a un preacord amb l’equip de futbol de la ciutat per preparar un projecte competitiu en el retorn de l’entitat a l’ACB després de sis anys.

Avantatge per ser a L’Eurocup

L’Eurolliga va decidir ahir cancel·lar les seves competicions, i que els 18 clubs que estaven disputant el màxim torneig continental aquest curs tinguin plaça garantida l’any vinent. A més, els vuit equips que estaven a quarts de l’Eurocup (entre els quals l’Unicaja), es garanteixen ser al torneig la temporada 2020-2021, això significaria que l’Eurocup tindria només dues places restants per a equips de l’ACB.

Tenint en compte que el Bilbao Basket ja va anunciar que disputarà la Champions, i que tot apunta que Saragossa, Burgos i Tenerife no canviaran de torneig, els tricolors es jugarien la plaça a l’Eurocup amb la Penya i el Gran Canària. El MoraBanc Andorra en sortiria beneficiat, sempre que l’entitat no hi renunciï, ja que per quedar-se fora de l’Eurocup els catalans i els canaris haurien de classificar-se per a les semfinals de la fase final de l’ACB i que no ho fes el conjunt d’Ibon Navarro, una combinació, a priori, difícil de produir-se.

Retorn A les sessions en grup

Els tricolors van fer ahir un nou pas en els entrenaments, i ahir Ibon Navarro va dirigir sessions amb grups de fins a sis jugadors. A més, David Walker va tornar ahir al parquet després dels 14 dies de quarantena obligatòria i va exercitar-se sol, mentre que Dejan Musli, amb molèsties, no va participar a la sessió programada al Poliesportiu.

BARÇA, MADRID, BASKONIA I MORABANC, ENTRE ELS CONTRARIS A ACABAR L'ACB A VALÈNCIA

Els tres equips de l’ACB que també són propietaris de l’Eurolliga, Reial Madrid, Barça i Baskonia, van ser els principals conjunts contraris que la fase final de la Lliga Endesa es disputi a València. Segons va informar la Cadena COPE, els tres clubs grans, a més del MoraBanc Andorra per motius obvis, van ser els opositors a la candidatura de València que l’ACB va proposar com a seu divendres passat en una reunió telemàtica. Amb les candidatures insulars (Tenerife, Gran Canària i Menorca) pràcticament descartades pel viatge, l’ACB tornarà a proposar València aquesta setmana com a decisió definitiva, tot i que tant l’opció de Saragossa com la del Principat es mantenen amb opcions.

tracking