x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Bàsquet

L'ACB proposa València com a seu del torneig

En la reunió no hi va haver entesa entre els equips i la decisió definitiva es prendrà la setmana vinent
L'Alquería del Basket del València està situada al costat de la Font de Sant Lluís.

L'ACB proposa València com a seu del torneig

L'Alquería del Basket del València està situada al costat de la Font de Sant Lluís.

EFE
Actualitzada 23/05/2020 a les 07:13
L’Associació de Clubs de Bàsquet (ACB) va proposar ahir en una reunió telemàtica entre els clubs participants que València sigui la ciutat que aculli, en cas que es pugui celebrar, la fase final de la Lliga Endesa. Tot i el plantejament de l’ens presidit per Antonio Martín, la decisió definitiva no arribarà fins la setmana vinent, ja que durant la reunió hi va haver més debat de l’esperat al voltant de la seguretat sanitària i no es va poder arribar a una entesa. Els club implicats i la mateixa ACB van acordar trobar-se, de nou, a principi de la setmana vinent per prendre una decisió definitiva.
El que sembla clar és que València és la gran favorita per acollir la fase final i està millor posicionada que les altres dues seus millor puntuades i que han arribat al cribratge final: Andorra i Gran Canària. En aquest sentit, l’ACB segueix valorant i apreciant l’opció d’Andorra, que encara manté opcions per poder resultar guanyadora. L’ACB vol evitar una seu on s’hagi de desplaçar a les delegacions en avió –aquí descarrila Gran Canària– i, tenint en compte que la situació sanitària segueix preocupant molt, la candidatura andorrana encara no hauria dit la darrera paraula, sobretot si València no reuneix el quòrum necessari. La infraestructura de la ciutat valenciana, amb el pavelló de la Font de Sant Lluís i l’Alquería del Basket com a principals instal·lacions, i una candidatura de luxe, sembla, però, decisiva davant la proposta d’Andorra, que presenta la ben controlada situació sanitària com a principal carta guanyadora. L’ACB té ara de termini fins al 31 de maig per determinar si el torneig que ha de resoldre la lliga, amb 12 equips presents entre els quals el MoraBanc Andorra, s’acaba disputant.









falta de pocs dies per conéixer el veredicte final de l’ACB i que l’associació decreti quina serà la ciutat escollida per acollir, si s’escau, la fase final de la Lliga Endesa, les cartes semblen bastant marcades i es comencen a posiocionar les millors opcions. Hores d’ara, a ulls de l’ACB, València és la seu té més possibilitats i la principal favorita per aconseguir l’organització d’aquesta fase final. Andorra, ni molt menys, ha quedat descarrilada i és una opció que segueix sent molt ben valorada i apreciada per l’ACB per la privilegiada situació sanitària al país però València té un aspecte que podria esdevenir clau i que decantaria la balança: la infraestructura.



Al costat de el pavelló de la Font de Sant Lluís, a València (Espanya), s'aixeca la instal·lació més gran d'Europa per a un equip juvenil de bàsquet: «L'Alqueria de la Basket». Aquest espectacular pavelló es va inaugurar el 2016 pel campió de l'última Lliga d'Endesa i l'última Supercopa.

L'Alqueria de la Basket és obra de l'estudi d'arquitectura valencià ERRE Arquitectura. En la seva construcció han intervingut 230 treballadors i 45 empreses, un 90% d'elles valencianes. Lynx Pro Audio ha estat l'encarregat de sonoritzar la pista interior i les dues sales de conferències, amb CXA-12 i QB-5 respectivament.

L'Alqueria alberga 13 pistes (9 cobertes i quatre a l'aire lliure), amb parquet d'última generació, tres vestidors per pista, i tots els equips complementaris per a la formació de 500 nens i nenes; i donar suport a equips professionals, masculins i femenins, de l'València Basket Club.

Dissenyada i equipada per realitzar entrenaments d'elit i disputar partits de lligues de formació. Aquesta pista té una grada amb capacitat per a 250 espectadors, amb possibilitat d'ampliar fins a 500. Està preparada també per a persones amb mobilitat reduïda.

L'Alqueria de la Basket compta amb vuit pistes interiors, amb una visió privilegiada per a 120 espectadors, videomarcador per pista, parquet d'última generació i parets encoixinades. També té dues sales de conferències diferents equipades amb WiFi, pantalla electrònica, projector i pissarra amb una capacitat de 30 persones. Una es diu Miki Vukovic (en honor a l'entrenador que va portar a l'equip a guanyar la Copa d'el Rei el 1999) i una altra té la data de la victòria de l'València Basket en la Lliga Endesa.
 
PER MASSENAT, "VA MOLT BÉ" ESTAR DE RETORN
Frantz Massenat és un altre dels jugadors de la plantilla del MoraBanc Andorra que celebren amb entusiasme la reactivació i poder haver tornat, amb restriccions, a la rutina i a la normalitat. Després d’un confinament de més de 50 dies, el base de New Jersey, haitià de nacionalitat, va explicar que “no us imagineu que bé que va estar de retorn”. A més, Massenat, que ha tornat als entrenaments amb un new look i amb un destacat tall de cabell, es va mostrar molt sincer quan, amb una indissimulada rialla, va comentar als canals oficials del club que durant la quarantena “em vaig avorrir de veure la mateixa cara al mirall i d’aquí el canvi d’aspecte. De vegades toca canviar, potser per sentir-se millor o tenir més energia”. Pel que fa a les sensacions després de la tornada i d’acumular tres setmanes d’entrenaments, va afirmar que “estic cada dia millor” i que “el primer dia la pista semblava molt gran i jo molt petit”.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts