Curses de muntanya

Els germans Teixidó neguen les acusacions de compra d'EPO

Una publicació espanyola els ha vinculat a l'operació 'Hipoxianet', fet que els ha agafat completament per sopresa

Victòries de Roser Español i els germans Xavi i Ferran Teixidó

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els germans Ferran i Xavi Teixidó, excorredors de la Copa del Món de curses de muntanya, s'han endut una "sorpresa" quan el portal espanyol especialista info trialva publicar ahir que tenien vinculació amb l'operació 'Hipoxianet', la qual fa prop de quatre mesos va ser desarticulada per la unitat especial de la Guardia Civil en relació a la salut pública i el dopatge, i que es dedicava a la sustracció i exportació il·legal d'EPO (Eritropyetina). En l'operació, que es va dur a terme a les províncies de Barcelona i Cadis, es van incautar més de 850 injectables, la qual cosa suposa la requisació més gran registrada a Europa. Tot es va iniciar arran d'una informació de l'Agència Espanyola de Protecció de la Salut a l'Esport, la qual va informar de la compra d'aquest producte a través de diferents pàgines web.

Segons el mitjà, els dos andorrans formarien part d'una llista de més de 250 esportistes de diferents nacionalitats implicats en la xarxa, però només els han nombrat a ells. Ambdós germans han negat "rotundament" les acusacions i han assegurat que ja han contactat amb els seus advocats per prendre les mesures escaients. Els Teixidó han denunciat que l'acusació "no té cap sentit" i que "el mal ja està fet". A més, lamenten que "no només han tacat el seu nom, si no el de la Federació Andorrana de Muntanyisme i tots els corredors d'Andorra".

Per la seva banda, la FAM ha emès un comunicat en el qual han expressat "el màxim suport al Xavi i al Ferran, que han demostrat en tota la seva carrera esportiva i com a corredors de l'equip nacional la voluntat de progressar i aconseguir els seus objectius sense la necessitat d'haver de recórrer a cap altra substància o producte dopant". En l'escrit, remarquen el convenciment que es té sobre la seva innocència i precisen que si haguessin tingut alguna relació amb una operació d'aquest estil "huaria suposat l'inici de certes actuacions judicials de les quals no se'n tenen constància per part de cap de les institucions competents del país".

tracking